Digitālais centrs aicina Ventspils skolēnus pieteikties konkursam “ITiņš 2018” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs aicina Ventspils skolēnus pieteikties konkursam “ITiņš 2018”

No pirmdienas, 19. marta, Ventspils Digitālais centrs aicina Ventspils vispārizglītojošo skolu 1. – 12. klašu skolēnus pieteikties dalībai konkursā “ITiņš 2018” un pārbaudītu savas zināšanas informācijas tehnoloģiju jomā. Šogad konkurss tiek organizēts kā sagatavošanās posms konkursam “Ventspils IT izaicinājums 2018”, līdz ar to ir kļuvis par neklātienes konkursu un tajā var piedalīties neierobežots komandu skaits no skolas.

Skolēni aicināti pieteikties un startēs četrās vecumu grupās:

  • no 1. līdz 3. klasei – A grupā;
  • no 4. līdz 6. klasei – B grupā;
  • no 7. līdz 9. klasei – C grupā;
  • no 10. līdz 12. klasei – D grupā (tajā skaitā Ventspils Tehnikuma audzēkņi).

Konkursā skolēni tiek aicināti parādīt radošumu tehnoloģiju pielietošanā. Konkursa uzdevumi ir veidoti tā, lai skolēniem būtu iespēja parādīt prasmes, kas sniedzas ārpus skolas mācību programmas, pierādīt spēju apgūt prasmes patstāvīgi un tās prast praktiski pielietot.

Komandu veido 3 skolēni un viens skolotājs. Lai pieteiktos konkursam, komandas kapteinim vai skolotājam jāaizpilda pieteikuma anketa šeit. Pēc pieteikuma saņemšanas kapteinis un komandas skolotājs uz noradīto e-pasta adresi saņems pieejas datus Ventspils Digitālā centra apmācību videi, kur būs atrodams konkursa nolikums un veicamais uzdevums. Pēc uzdevuma veikšanas tā rezultāts komandai būs jāiesniedz līdz 1. maijam plkst. 17:00.

Konkursa darbu vērtēšana notiks no 2. līdz 9. maijam, rezultātu paziņošana 10. maijā, bet apbalvošana un labāko darbu prezentācija 14. maijā Ventspils Digitālajā centrā. Tiks apbalvotas trīs labākās komandas katrā vecuma grupā.

Konkurss ”ITiņš 2018” tiek organizēts sadarbībā ar Ventspils informātikas skolotāju metodisko apvienību un Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldi.

Konkursa nolikums pieejams arī šeit.

Foto: Juris Presņikovs