Pieejams finansējums IKT risinājumu izstrādei Ventspilī | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Pieejams finansējums IKT risinājumu izstrādei Ventspilī

No 8. jūnija līdz 31. augustam Ventspils Digitālais centrs aicina uzņēmumus izmantot iespēju un pieteikties Ventspils pilsētas pašvaldības IKT pilotprojektu konkursam, lai saņemtu līdzfinansējumu savas IKT idejas realizēšanai. 

Lai piedalītos konkursā un saņemtu finansiālu atbalstu idejas realizēšanai, uzņēmumiem un personām jābūt reģistrētiem kā saimnieciskās darbības veicējiem VID Nodokļu maksātāju reģistrā. Tāpat projektiem ir jāatbilst vismaz vienai no šādām tēmām: vieda pārvalde, vieda ekonomika, vieda mobilitāte, vieda vide, viedi iedzīvotāji vai vieda pilsētvide.

Viena IKT pilotprojekta minimālais atbalsta apjoms ir 2000 EUR, maksimālais apjoms 15 000 EUR. Ar IKT pilotprojektu finansēšanas konkursa nolikumu un iesniedzamajiem dokumentiem un prasībām var iepazīties šeit: https://www.ventspils.lv//lat/ikt_pilotprojektu_programma vai arī to var saņemt elektroniski, nosūtot pieprasījumu uz e-pastu gints.korts@ventspils.lv. Projekta pieteikumu pretendenti aicināti iesniegt līdz 31. augusta, plkst. 16:00, elektroniskā formātā (ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu), nosūtot uz e-pasta adresi: iktpilotprojekti@ventspils.lv.

Pirmajās “Ventspils pilsētas pašvaldības IKT pilotprojektu finansēšanas konkursa” kārtās tika atbalstīti 9 projekti par kopējo summu 152 696 EUR. Visi projekti saņēma maksimāli iespējamo atbalstu 80% apmērā par summu: 113 275 EUR. Pateicoties finansējumam, piemēram, uzņēmums “Aspired” ir izstrādājis interaktīvas grīdas spēles programmēšanas pamatu apguvei, uzņēmums “EuroLCDs” izveidojis “Viedā loga – projekcijas ekrāna” prototipu un šobrīd strādā pie produkta pārdošanas Eiropā un ASV, uzņēmums “ĢeoDATI” izveidojis ģeotelpisko datu glabāšanas vietu internetā, kurā papildus tradicionālajiem kartogrāfiskajiem datiem būtu pieejami arī ar aerofoto uzņēmumiem iegūtā informācija, bet SIA “MAZZY” izstrādājis ēku monitoringa un resursu attālinātas uzskaites – sadalīšanas sistēmu.

Ventspils pilsētas pašvaldības IKT pilotprojektu konkurss tiek organizēts kopš 2017. gada sākuma, ar mērķi atbalstīt jaunos un arī jau esošos uzņēmumus inovatīvu projektu realizēšanā, veidojot Ventspils pilsētu kā viedo tehnoloģiju centru. Konkurss tiek organizēts, lai veicinātu Ventspils IKT nozares attīstības stratēģijas un rīcības plāna 2014.-2020. gadam īstenošanu.