Seminārs “E- medicīnas iespējas un zāļu reģistra priekšrocības iedzīvotājiem" | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Seminārs “E- medicīnas iespējas un zāļu reģistra priekšrocības iedzīvotājiem"

Trešdien, 21. martā, plkst. 12:30 – 14:00 Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Nacionālo veselības dienestu un Zāļu valsts aģentūru “Digitālās nedēļas” ietvaros aicina iedzīvotājus apmeklēt bezmaksas informatīvu semināru “E-medicīnas iespējas un Zāļu reģistra priekšrocības iedzīvotājiem”.

No 2018. gada 1. janvāra valsts E-veselības sistēmas lietošana ārstniecības iestādēm un aptiekām ir obligāta – darbnespējas lapu un valsts kompensējamo medikamentu recepšu aprite ir tikai elektroniska. Semināra ietvaros Nacionālā veselības dienesta pārstāve informēs iedzīvotājus par to, kas ir e-recepte un e-darbnespējas lapa, un kā tās nepieciešamības gadījumā izmantot. Savukārt Zāļu valsts aģentūras pārstāve pastāstīs, kur ērti atrast informāciju internetā, kas saistīta ar medikamentu lietošanu, cenu un zāļu sastāvu. Tāpat interesenti uzzinās vai un kā zāles iegādāties internetā.

Semināra programma:

  • 12:30 – 13:00 Zāļu valsts aģentūras pārstāves Egitas Diures prezentācija - “Kā nepārmaksāt par zālēm un droši iepirkties aptiekās internetā?”;
  • 13:00 – 13:30 Nacionālā veselības dienesta pārstāves Dzintras Eglītes prezentācija - “E- veselība iedzīvotājiem”;
  • 13:30 – 14:00 jautājumi un atbildes.

Interesenti aicināti reģistrēties dalībai pasākumā www.ej.uz/E-MEDICINAVDC

Seminārs tiek rīkots “Digitālās nedēļas 2018” ietvaros, kas norisināsies no 19. līdz 23. martam.