Ventspilī viesojās projekta “Sesame – Mēs mācāmies spēļu dizainu” partneri no Vācijas un Austrijas | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspilī viesojās projekta “Sesame – Mēs mācāmies spēļu dizainu” partneri no Vācijas un Austrijas

No 1. jūnija līdz 3. jūnijam Ventspils Digitālais centrs uzņēma projekta “Sesame – Mēs mācāmies spēļu dizainu” projekta partnerus no Vācijas un Austrijas. Vizītes ietvaros norisinājās apmācības par spēļu dizaina ieviešanu mācību stundās, pētot potenciālu attīstīt mākslas un tehnoloģiju hibrīda pieeju.

Apmācībās, kas norisinājās zinātnes centra VIZIUM telpās, piedalījās 13 pedagogi no Vācijas, 11 pedagogi no Latvijas un 2 lektori no Austrijas. Apmācības vadīja Austrijas spēļu izstrādātāji “Playful Solutions” un Vācijas spēļu izstrādātāji “Creative Gaming”.

Apmācību process tika iesākts ar ievadlekciju par projektu, mērķi un gaidāmajiem rezultātiem, bet apmācību gaitā pasniedzēji apguva pamatus spēļu izveidei, stāsta veidošanai, kā arī darbojās praktiski komandās. Tāpat tika izzinātas priekšrocības, ko sniedz spēļu projektēšana digitāli, darbojoties platformā un veidojot nelielus animāciju stāstus, attīstot gan zīmēšanas, gan programmēšanas prasmes.

Ventspils Digitālā centra un projekta partneru pedagogi atzinīgi novērtēja sniegtās zināšanas un iespēju tās pielietot un integrēt mācību nodarbībās, jo spēles izstrāde veicina ne tikai radošo potenciālu, bet arī spēju strādāt komandā, projektu vadībā un pat konfliktu risināšanā.

Projekta galvenais partneris ir “BGZ Berliner Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit mbH”. Projektā iesaistīti vēl divi partneri - Ventspils Digitālais centrs un SIA “Playful Solutions” (Austrija). Projekta partneriem ir daudzu gadu pieredze, kā ar neformālās izglītības nodarbību palīdzību iepazīstināt skolēnus un pedagogus ar digitālo un tehnoloģiju pasauli.

Pieredzes apmaiņas brauciens tika īstenots Erasmus+ pamatdarbības programmas Nr.2 (KA2) Maza mēroga partnerības skolu sektora projekta "Sesame - Mēs mācamies spēļu dizainu" ietvaros. Projekts tiek īstenots līdz 2023. gada jūlijam, un tā kopējais finansējums EUR 13 094.