Ventspils Digitālā centra pasniedzēja Santa Līce iegūst 2. vietu “Ventspils Gada balva izglītībā” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra pasniedzēja Santa Līce iegūst 2. vietu “Ventspils Gada balva izglītībā”

Ceturtdien, 20. aprīlī, koncertzālē “Latvija” norisinājās Ventspils pedagogu godināšanas ceremonija “Gada balva izglītībā – 2022”, tādējādi pateicoties Ventspils pilsētas izglītības iestāžu skolotājiem par mērķtiecīgo darbu bērnu izglītošanā, sekmējot izglītības jomas attīstību. Ventspils Digitālās centra pasniedzēja Santa Līce ieguva godalgoto 2. vietu nominācijā “Gada skolotājs - tehnoloģiju lietotājs”.

Santa Līce ir Ventspils Digitālā centra IT mācību kursu vadītāja un interešu izglītības pasniedzēja jau gandrīz 5 gadus, un viņas tiešie darba pienākumi ir saistīti ar ļoti daudzveidīgu un inovatīvu tehnoloģiju lietošanu, strādājot gan ar bērniem, gan pieaugušajiem. Balvai Santa izvirzīta par inovatīvu un radošu jauno tehnoloģiju izmantošanu izglītības procesā.

Santa ir sniegusi ieguldījumu izglītības jomā, izstrādājot vairākas mācību programmas. Piemēram, robotikas programmas, pēc kurām tiek vadītas nodarbības visās Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs, darbnīcas pirmsskolas skolēniem ”Robotika”, “Būvē pats” un “Mehānismi”, kurās aktīvi piedalās gan Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi, gan bērni no visas Latvijas, kā arī mācību programmu Mazo pētnieku darbnīcai Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu sagatavošanas grupu izglītojamiem, lai bērniem būtu iespēja iepazīt tehnoloģijas, kā arī apgūt prasmi jēgpilni un izzinoši darboties zinātnes centra VIZIUM “Mazo pētnieku” galerijā, kurās Santa pati darbojas arī kā pasniedzēja. Tāpat Santa vada radošās tehnoloģiju darbnīcas ģimenēm.

Tā kā ikdienā darbnīcas tiek vadītas ļoti atšķirīga vecumposma auditorijām, Santai ir lieliskas prasmes pielāgoties dažāda vecuma auditorijai. Līdz ar to vienmēr tiek sagatavoti daudzveidīgi uzdevumi un rasts inovatīvs tehnoloģisks risinājums, lai plānotās darbnīcas saturu interesenti apgūtu jēgpilni.

Savukārt 1. vietu nominācijā “Gada skolotājs - tehnoloģiju lietotājs” ieguva Ventspils Tehnikuma pasniedzēja Māra Kalneja, kas arī ir bijusi ilggadēja Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju nodarbību pasniedzēja, bet šobrīd Digitālajā centrā piedāvā dažādas interesantas un noderīgas apmācības tehnoloģiju pielietošanā pieaugušajiem.

Ventspils Gada balva izglītībā tiek pasniegta jau 25 gadus, godinot Ventspils izglītības iestāžu pedagogus un izsakot pateicību par ieguldīto darbu. Šogad pedagogi sveikti 9 nominācijās, piešķirot titulus “Gada skolotājs 2022”, kā arī pasniegtas pateicības par mūža ieguldījumu.

 

               Ventspils Digitālais centrs lepojas un sveic Santu Līci un Māru Kalneju ar iegūto apbalvojumu!