Aicinām skolēnus uz Ziemas IT skolu “Noķert ziemu” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Aicinām skolēnus uz Ziemas IT skolu “Noķert ziemu”

Ir decembris, un tuvojas ilgi gaidītais skolēnu ziemas brīvlaiks. Tas ir laiks, kad atpūsties, izbaudīt ziemas priekus, gan aktīvi darbojoties fiziski, gan pilnveidojot savas prasmes oriģinālās un interesantās nodarbībās.

Lai skolēniem brīvlaikā tiktu dota iespēja lietderīgi pavadīt brīvo laiku un darboties oriģinālās jaunāko tehnoloģiju nodarbībās, Ventspils Digitālais centrs aizsāk jaunu tradīciju – papildus jau ievērību guvušajai Vasaras IT skolai organizē pirmo ziemas tehnoloģiju nodarbību ciklu jeb Ziemas IT skolu, kurai dots nosaukums “Noķert ziemu”. Nodarbības ir bez maksas.

Ziemas IT skolā ziema “tiks noķerta” un sajusta, izmantojot daudzveidīgas mūsdienīgas tehnoloģijas: foto un video tehniku, robotus, planšetdatorus, 3 dimensiju pildspalvas, 3 dimensiju printeri u.c.. Ar tehnoloģijām skolēni darbosies radošās, interaktīvās un oriģinālās radošās meistardarbnīcās, kur apgūs prasmes un zināšanas, kuras īpaši šai skolai sagatavojuši Ventspils Digitālā centra pulciņu pasniedzēji un kuras vēl nav izmēģinājuši arī daudzveidīgo pulciņu dalībnieki.

Ziemas IT skolā “Noķert ziemu” aicināti piedalīties visi Ventspils skolēni. Nodarbības tiks organizētas četrās grupās:

  • 1. grupa, 6-gadnieki un 1.klašu skolēni;
  • 2. grupa, 2. līdz 4. klašu skolēni;
  • 3. grupa, 5. līdz 7. klašu skolēni;
  • 4. grupa, 8. līdz 12. klašu skolēni.

Kopējais skolēnu skaits katrā grupā, protams, ir ierobežots – maksimāli 16 dalībnieku. Ja dalībnieku interese būs liela, Digitālais centrs organizēs papildgrupas.

Nodarbības notiks 28., 29. un 30. decembrī, 3. un 4. janvārī Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3. Nodarbību norises laiki:

  • 1. grupa plkst. 9.00 līdz 10.00;
  • 2. grupa plkst. 10.30 līdz 12.30;
  • 3. un 4. grupa plkst. 13.00 līdz 15.00.

1. grupas skolēniem tiks piedāvāta datorgrafikas un datoranimācijas darbnīca, COOKIE CUTTER darbnīca, kurā gatavos piparkūku formiņas un notiks darbošanās ar 3 dimensiju printeri; QR koda darbnīca Jaunā gada apsveikumu gatavošanai; digitālās mājturības darbnīca “Jautrā uzlīme”.

2. un 3. grupas skolēniem tiks piedāvātas interaktīvas video specefektu darbnīcas “Viens pats mājās Ventspilī” un foto medības “Dzenam pēdas ziemai Ventspilī”; Ziemassvētku pasakas un detektīvstāsta “Kā izglābt Ziemassvētkus” programmēšana, darbojoties ar programmām Kodu Game Lab vai Scratch; 3 dimensiju datordarbnīca, kurā tiks izmantoti mūsdienīgi rīki- 3 dimensiju pildspalva un printeris; digitālās mājturības darbnīcas “Stikla māksla”, kā arī aizraujošas robotu cīņas “Robotu futbols”.

4. grupas skolēniem arī būs iespējas izmēģināt spēkus gan robotu futbolā, gan video specefektu darbnīcā, gan foto medībās, kur darbošanās notiks pilsētvidē, savukārt digitālās mājturības darbnīca piedāvās apgūt dizaina priekšmetu personalizēšanu – oriģinālas apdrukas izveidi.

Pieteikties Ziemas IT skolā “Noķert ziemu” iespējams līdz 21. decembrim elektroniski šeit: www.ej.uz/ziemasskolu vai klātienē Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3.