Jauns konkurss skolēniem no visas Latvijas “Ventspils IT izaicinājums” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Jauns konkurss skolēniem no visas Latvijas “Ventspils IT izaicinājums”

Ventspils pilsēta izaicina 1. – 12. klases skolēnus no visas Latvijas apliecināt savas digitālās prasmes un piedalīties līdz šim nebijušā konkursā radošā tehnoloģiju pielietošanā “Ventspils IT izaicinājums”. Konkurss ir ne tikai sacensība, bet arī aizraujošs pasākums divu dienu garumā Ventspilī š.g. 10. un 11.novembrī.

Tradicionālie tehnoloģiju konkursi Latvijā ir vairāk orientēti uz programmēšanas prasmju pielietošanu, taču “Ventspils IT izaicinājuma” mērķis ir sekmēt dažādu jauniešu zināšanu, prasmju, iemaņu un radošuma attīstību, praksē pielietojot dažādas digitālās tehnoloģijas - digitālo foto, video un dažādas datorprogrammas problēmsituāciju risināšanā, komandas darba organizēšanā un izveidoto risinājumu prezentēšanā.

Dalība konkursā būs piedzīvojums un ieguvums gan skolēniem, gan skolotājiem, gan arī skolām, jo:

  • skolēni iegūs jaunas zināšanas un prasmes, kuras noderēs kā mācību procesā, tā arī turpmākajās gaitās;
  • skolotāji iegūs mācību materiālus, ko izmantot darbā ar skolēniem;
  • balvas būs ne tikai skolēniem, bet arī skolotājiem! Ventspils pilsētas dome dāvinās naudas balvas visiem fināla uzvarētājiem, līdz pat 600 EUR skolēnu komandām. Papildus tam skolēni un skolotāji saņems tehnoloģiju ierīces no konkursa atbalstītājiem;
  • dalību konkursā var izplānot kā projekta darbu ekonomikā, sociālajās zinībās, informātikā vai citā priekšmetā;
  • skola, no kuras pirmajā kārtā piedalīsies visvairāk komandu, saņems balvā izbraukuma apmācības savā skolā no Ventspils Digitālā centra.

Konkursa norise plānota divās kārtās: neklātienes kārta un divu dienu ilgs klātienes pasākums Ventspilī. Lai pieteiktos dalībai konkursā skolēniem jāizveido komanda trīs skolēnu sastāvā, pieaicinot skolotāju, kas pārstāvēs komandu, un līdz 12. oktobrim jāreģistrējas konkursa interneta vietnē www.ventspilsitizaicinajums.lv.

Pēc reģistrēšanās komandai jāveic konkursa atlases kārtas uzdevums, un tas jāiesniedz līdz 14. oktobrim. Pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 21. oktobrī.

Konkursa žūrija noteiks desmit labākās komandas četrās vecuma grupās, kuras tiks aicinātas sacensties konkursa klātienes kārtā Ventspilī. Dalībnieki sacentīsies un tiks apbalvoti četrās vecuma grupās: 1. – 3. klase, 4. – 6. klase, 7. – 9. klase un 10. – 12. klase. Klātienes kārtas pirmā diena ir konkursa diena, kad skolēni veiks klātienes kārtas uzdevumus. Vakarā skolēniem paredzēta izklaides programma pilsētā. Savukārt otrā konkursa dienā konkursa dalībnieki ekskursijā iepazīs Ventspili. Ventspils viesmīlīgi uzņems konkursa dalībniekus, jo klātienes kārtā konkursa dalībniekiem tiks nodrošināts viss nepieciešamais, vienīgais par ko jāparūpējas dalībniekiem – jānokļūst līdz Ventspilij.

Konkurss noslēgsies ar dalībnieku apbalvošanu Ventspils Augstskolā. Ir vērts piedalīties konkursā, jo Ventspils pilsētas dome, IT izglītības fonds “Start IT”, SIA “Mikrotīkls” un SIA “Microsoft Latvija” ir parūpējušies par vērtīgām balvām, balvu fonds 7000 EUR apmērā.

Konkursu atbalsta arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācija (LIKTA) un nodibinājums “Iespējamā misija”.

Papildus informācija par konkursu atrodama mājas lapā www.ventspilsitizaicinajums.lv.