Kampaņā “Dienas bez rindām” ventspilniekus aicina izmantot e-pakalpojumus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Kampaņā “Dienas bez rindām” ventspilniekus aicina izmantot e-pakalpojumus

No 19. līdz 23. septembrī visā Latvijā notiks kampaņa „Dienas bez rindām”, kurā vairāk kā 80 valsts un pašvaldību iestādes konsultēs iedzīvotājus un uzņēmējus par e-pakalpojumu lietošanu.

Praktiska palīdzība un iedrošinājums ir efektīvākais veids ieradumu maiņai un e-pakalpojumu apguvei. Tāpēc valsts un pašvaldību iestādes jau trešo reizi ir apvienojušas spēkus tiešā konsultāciju sniegšanā un aicina iedzīvotājus piedalīties kampaņā “Dienas bez rindām”.

Lai veicinātu iedzīvotāju informētību un pēc iespējas lielāku ventspilnieku iesaisti elektronisko pakalpojumu izmantošanā, arī Ventspils pašvaldība ir iesaistījusies kampaņas norisē.

Kampaņas laikā Ventspils pilsētas domes Vispārējā nodaļa, Finanšu nodaļa, Dzimtsarakstu nodaļa, Dzīvokļu nodaļa un Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa informēs klientus par savā kompetences jomā pieejamajiem e-pakalpojumiem un iespējām pakalpojumus saņemt attālināti.

Tāpat ikviens iedzīvotājs ir aicināts vērsties Ventspils Digitālajā centrā un saņemt bezmaksas konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu, piemēram, dzīvesvietas deklarēšanu, algas elektroniskās nodokļu grāmatiņas izmantošanu un citiem jautājumiem.

Savukārt trešdien, 21. septembrī, interesenti aicināti uz bezmaksas informatīvo pasākumu par e-pakalpojumiem. Pasākumā varēs uzzināt par PSIA “Ūdeka”, PSIA “Ventspils Siltums” elektroniskajiem norēķiniem, “Ventspils Bibliotēkas” pakalpojumu E-bibliotēka un E-grāmata iespējām. Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļas pārstāvji klātesošos informēs par pieteikšanos Nekustamā īpašuma nodokļu paziņojumu saņemšanai un apmaksu elektroniski.

Šobrīd Latvijā pieejami vairāk kā 480 e-pakalpojumi un darbs pie to attīstības turpinās. E-pakalpojumus var saņemt portālā www.latvija.lv, iestāžu tīmekļu vietnēs. Lai izmantotu e-pakalpojumus, kuriem nepieciešama lietotāja identificēšana, var izmantot internetbanku datus vai eID karti.