Nākotnes paplašinātā un virtuālā realitāte jau šodien | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Nākotnes paplašinātā un virtuālā realitāte jau šodien

Otrdien, 22. novembrī, Ventspils Galvenajā bibliotēkā norisinājās jau otrais “Ventspils ICT cluster Meetup” pasākums, kura laikā bija iespēja iepazīties ar nākotnes paplašināto un virtuālo realitāti.  Pasākums izvērtās par Latvijā unikālu notikumu – vienuviet tika demonstrētas un piedāvātas izmēģināšanai pašas jaunākās papildinātās un virtuālās realitātes ierīces.

Pasākuma vadītājs Kristaps Skutelis, jauno tehnoloģiju zinātājs, tehnoloģiju bloga Kursors.lv redaktors un uzņēmuma “TestDevLab” sabiedrisko attiecību vadītājs, saka: “Ceru, ka pasākuma apmeklētāji no prezentācijām un praktiskajiem izmēģinājumiem guva iedvesmu ķerties pie darba, izstrādājot savus risinājumus. Ar šiem pasākumiem Ventspils ir uzņēmusi pareizo kursu, un arī mēs, “TestDevLab”, kā viens no nozīmīgākajiem Ventspils IT uzņēmumiem turpmāk nāksim talkā ar savām zināšanām un pieredzi”.

Pasākums bija plaši apmeklēts gan no dažādu IKT (informācijas un kumunikācijas tehnoloģijas) uzņēmumu, gan topošo IKT speciālistu, Ventspils Augstskolas studentu, puses. Pasākuma laikā ar prezentācijām uzstājās uzņēmumu “Accenture Latvia” un “TestDevLab” pārstāvji, kas pastāstīja un demonstrēja paplašinātās realitātes tehnoloģiju “Hololens”, virtuālās realitātes tehnoloģijas “HTC Vive” un “Oculus Rift”, kā arī klātesošie tika iepazīstināti ar automātisko aplikāciju uzstādīšanu un palaišanu ar serveru virtualizācijas tehnoloģijām “Docker” un “Swarm”. Pēc pasākuma oficiālās daļas klātesošajiem bija iespēja pašiem tehnoloģijas arī izmēģināt.

Šī un arī turpmāko pasākumu organizēšanā un plānošanā līdzās pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālais centrs” IT klasterim iesaistās arī uzņēmums “Accenture Latvia”.

Nākamais “Ventspils ICT cluster Meetup” pasākums plānots janvārī. Aicinām sekot informācijai Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv un sociālo tīklu kontos.