Aicinām skolēnus uz Pavasara IT skolu “Ideju pavasaris” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Aicinām skolēnus uz Pavasara IT skolu “Ideju pavasaris”

Ir skolas mācību gada otra puse, un tuvojas kārtējais brīvlaiks. Vēlot veiksmi 12. klašu skolēniem pirmajos eksāmenos, Digitālais centrs pārējos skolēnus aicina pavasara brīvlaika aktivitātēs iekļaut arī radošu darbošanos ar jaunākajām tehnoloģijām, lietderīgi pavadīt brīvo laiku, iepazīstoties ar jauniem draugiem un radošiem skolotājiem.

Digitālais centrs saņēma daudz labu atsauksmju gan no skolēniem, gan vecākiem par Ziemas IT skolas norisi, tādēļ tradīcija tiek turpināta arī pavasarī, aicinot skolēnus saturīgi pavadīt brīvlaiku un apgūt bagātīgo tehnoloģiju un radošo ideju klāstu, kas ir Digitālā centra rīcībā.

Pavasara IT skola “Ideju pavasaris” notiks brīvlaikā, 14., 15 .un 16. martā. Nodarbības ir bezmaksas un notiks Digitālā centra telpās Akmeņu ielā 3.

Dalībnieku grupas un norises laiki:

  • 1.grupa: sešgadnieki un 1. klašu skolēni no plkst. 9.00 līdz 10.00;
  • 2.grupa: 2. – 4. klašu skolēni no plkst. 10:30 līdz 12.30;
  • 3.grupa: 5. – 7. klašu skolēni no plkst. 13:00 līdz 15.00;
  • 4.grupa: 8. – 11 .klašu skolēni no plkst. 13:00 līdz 15.00.

Dalībnieku skaits katrā grupā ir ierobežots, tādēļ, ja būs liela interese, tiks organizētas papildgrupas, kuru nodarbības notiks no plkst. 15.30 līdz 17.30.

Plānotais Pavasara IT skolas “Ideju pavasaris” saturs:

  • 1.grupai: animācijas filmas veidošana, izmantojot programmu "Stop Motion"; personalizētu magnētiņu izveide digitālās mājturības nodarbībā; trīs dimensiju datoranimācija "Minions pavasarī" u.c. tēmas;
  • 2.grupai: animācijas filmas veidošana, izmantojot programmu "Stop Motion"; foto un video triku darbnīca, strādājot ar programmu "Addobe Photoshop"; digitālās mājturības radošā darbnīca stikla dizaina priekšmeta un personalizēta foto uz koka virsmas izveidē; spēles "Pavasara labirints" izveide, izmantojot programmu "Constructor"; sacensības “Roboti sporto”;
  • 3. un 4.grupai: trīs dimensiju stāsta programmēšana, izmantojot programmu "Alice 3"; digitālā inženieru darbnīca- elektriskās ķēdes izveide un programmēšana; digitālās mājturības darbnīca stikla dizaina priekšmeta un oriģināla foto silueta veidošanai; foto un video triku darbnīca, darbojoties ar programmu "Addobe Photoshop"; sacensības “Roboti sporto”.

Pieteikšanās elektroniski www.ej.uz/pavasaraskolu vai klātienē līdz 2017.gada 8.martam. Pēc reģistrācijas beigām ar katru dalībnieku sazināsies Digitālā centra pārstāvis, lai sniegtu informāciju par ieskaitīšanu grupā un citām aktualitātēm.