Digitālā centra pulciņos ienāk jauni roboti un tehnoloģijas | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālā centra pulciņos ienāk jauni roboti un tehnoloģijas

Mūsdienās tehnoloģijas attīstās strauji, mainās arī skolēnu mācīšanās paradumi. Tehnoloģijas arvien vairāk tiek pielietotas mācību procesā: dažādu uzdevumu risināšanā, radošo spēju un loģiskās domāšanas attīstīšanā.  Jaunajā mācību gadā Digitālais centrs ir nopietni papildinājis tehnoloģiju klāstu, lai skolēniem mācību process būtu daudzveidīgāks un interesantāks. 

Jaunajā mācību gadā pulciņus papildinās konstruktori, roboti un 3D printeri:

  • LittleBits konstruktori. LittleBits ir ērti lietojama elektronisko bloku platforma, kas ļauj ikvienam radīt lielus un mazus izgudrojumus. Elektroniskie bloki ir krāsaini, magnētiski un atkārtoti lietojami. Ar šo robotu palīdzību iespējams  iemācīties loģisko domāšanu un programmēšanu.

  • Dash & Dot roboti. Īsts robots bērniem no 6 gadu vecuma, kas tiek programmēts ar planšetdatora palīdzību, lai tas pārvietotos, dejotu, ieslēgtu un izslēgtu skaņu, izvairītos no šķēršļiem un pat reaģētu uz balsi. Roboti papildināmi un veidojami ar LEGO klucīšiem.

  • LEGO WeDo 2.0 robotikas komplekti. LEGO klāstu, līdztekus jau iecienītajiem LEGO EV3, šogad papildinās LEGO WeDo 2.0 mazākajiem Robotikas dalībniekiem. Tāpat ar šiem konstruktoriem darbosies Programmēšanas un Datorzinību pamatu pulciņu dalībnieki, kā arī paši mazākie – pirmklasnieki. LEGO ķieģelīši mācību vidē veicina skolēnu motivāciju, izmantojot aktīvu un iesaistošu pieredzi, aizrauj bērnu dabisko vēlmi izpētīt un atklāt.

  • Bee-Bot un Blue-Bot roboti. Bee-Bot un Blue-Bot ir aizraujošs mazs robots, kas paredzēts maziem bērniem. Šis krāsainais, viegli lietojamais un draudzīgais mazais robots ir ideāls instruments, lai mācītu loģisko un algoritmisko domāšanu, skaitīšanu, secību, novērtēšanu un problēmu risināšanu.

  • Hexacopter. Hexacopter ir konstruējams drons, konstrukcijas veidojamas ar LEGO klucīšiem. Šis konstruktors papildinās Dronu skolas tehnoloģiju klāstu.

  • Makey Makey konstruktori. Makey Makey ir izgudrotāju komplekts, kas savieno apkārtējo pasauli ar datoru. Šādā veidā iespējams radīt dažādus interesantus risinājumus kā banānu klavieres, uzzīmēt un savienot ar datoru pašam savu spēļu konsoli un daudz ko citu.

  • Edison bot roboti. Edison bot ir viegli grafiski programmējams robots, tas spēj nolasīt svītru kodus, kas liek tam veikt noteiktas darbības – sekot līnijām, izvairīties no šķēršļiem, sumo cīkstēšanos un daudz ko citu. Robots papildināms ar LEGO klucīšiem, kas ļauj izveidot, piemēram, tālvadības ekskavatoru, printeri. Tāpat vairākus robotus iespējams apvienot vienā lielā.

  • Ozobot 2.0 Evo roboti. Ozobot Evo ir mazs, bet gudrs un sociāls robots, kurš māca kodēšanu. Robots reaģē ar skaņu, LED gaismām un kustībām, tas atpazīst krāsas un līnijas.

  • 3D printeri MakerBot Replicator+. 3D datorgrafikas tehnoloģiju klāstu papildinās divi MakerBot Replicator+ 3D printeri, ar kuru palīdzību iespējams izdrukāt dažādus trīsdimensiju objektus. Printeris tiks izmantots Dronu skolas, datorzinību pamatu un citos pulciņos.

  • SumoBoy. SumoBoy robotu izstrādes komplekts ietver robotu un prototipēšanas komplektu, šādi paverot plašas iespējas aizraujošai laika pavadīšanai un savu projektu realizēšanai. Komplekts paredzēts skolēniem, kā arī citiem entuziastiem, kas vēlas apgūt elektronikas vai programmēšanas pamatus.

Tehnoloģiju pulciņu nodarbības šajā mācību gadā solās būt vēl interesantākas! Līdz 11. septembrim vēl iespējams pieteikties: www.ej.uz/vdcpulciniem2017. Plānots, ka nodarbības tehnoloģiju pulciņos sāksies 2017.gada 18.septembrī un ilgs līdz 2018.gada maija vidum.