Digitālais centrs aicina uz fotokursiem | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs aicina uz fotokursiem

Ventspils Digitālais centrs aicina visus interesentus, kuri vēlas iemūžināt mirkļus skaistās fotogrāfijās, apmeklēt mācību kursu “Fotografēšanas pamati”. Jaunums: pirms apmācībām tiek organizēta iepazīšanās nodarbība.

Katrs cilvēks ik dienu piedzīvo mirkļus, ko būtu vērts iemūžināt fotogrāfijās, vai tie būtu krāšņi dabas skati, dažādas svinības draugu un ģimenes lokā, ikdienas notikumi, kā arī pavisam vienkārši brīži, kas sagādā prieku. Fotogrāfiju vērtība ir nenovērtējama un tas ir veids, kā pēc iespējas ilgāk atcerēties vai atsaukt atmiņā šķietami aizmirstus momentus.

Fotokursi ir vienas no radošākajām nodarbībām, ko piedāvā Ventspils Digitālais centrs, un tie ir ieguvuši lielu popularitāti iedzīvotāju vidu. Šī būs jau septītā reize, kad tiek organizēts apmācību kurss ”Fotografēšanās pamati”, un tāpat kā iepriekš, arī šie kursi būs piemēroti cilvēkiem ar nelielu pieredzi fotografēšanā, kā arī tiem, kuriem fotografēšana interesē kā hobijs.

Pasniedzējas Jekaterinas Karpovas vadībā, draudzīgā un radošā atmosfērā kursu dalībnieki iepazīs fotografēšanas pamatprincipus, dažādas tehnikas un žanrus, kompozīcijas un vizuālās komunikācijas pamatus. Lai nodarbībās iegūtās zināšanas nostiprinātu praktiski, ieteicams uz apmācībām ņemt līdzi savu fotoaparātu un veikt mājas uzdevumus, lai pēc tam kopīgi analizētu patstāvīgi paveikto.

Nodarbību vadītāja Jekaterina Karpova ar fotomākslu nodarbojas jau vairāk nekā 10 gadus un turpina pilnveidot savas prasmes dažādos fotokonkursos un semināros. Māksliniece ir piedalījusies vairākās gan vietēja, gan starptautiska mēroga fotokonkursos un izstādēs, ir izstrādājusi vairākus lielus foto projektus un organizējusi personālizstādes. 

Apmācību kurss sāksies 22.martā, bet bezmaksas iepazīšanās nodarbība notiks 20.martā, kad ir aicināti visi interesenti iepazīties gan ar pasniedzēju, gan plānoto kursu saturu un formātu. Nodarbības notiks pirmdienās un trešdienās no plkst. 17:30 līdz 19:00. Apmācības notiks 12 nodarbībās (24 akadēmiskās stundas). Maksa par mācībām – EUR 5,00 par nodarbību vai EUR 60,00 par visu kursu.

Kursiem iespējams pieteikties līdz 20.martam (ieskaitot), elektroniski aizpildot pieteikuma anketu www.ej.uz/fotokursiem7. Papildus informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.