Digitālais centrs ar jaunām tehnoloģijām uzsāks pulciņu trešo mācību gadu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs ar jaunām tehnoloģijām uzsāks pulciņu trešo mācību gadu

Klāt augusts, un visu skolēnu, vecāku un pedagogu domas pamazām pievēršas ražīgam un saistošam mācību darbam jaunajā 2017./2018.mācību gadā. Izņēmums nav arī Ventspils Digitālais centrs, kurš jau trešo mācību gadu Ventspils vispārizglītojošo skolu, Tehnikuma un Mūzikas vidusskolas bērniem un jauniešiem piedāvā plašu interešu izglītības nodarbību klāstu.

Iepriekšējais mācību gads noslēdzies veiksmīgi: no septembra līdz maijam pulciņus apmeklēja gandrīz 500 skolēnu, savukārt skolēnu brīvlaikos ziemā, pavasarī un vasarā organizētajās IT skolās radoši darbojās teju 800 skolēnu.

Jaunais mācību gads Ventspils Digitālajā centrā sāksies ar jaunām iecerēm un jaunām tehnoloģijām. Izveidots jauns pulciņš vidusskolas vecuma jauniešiem “Datorsistēmu administrēšana”, kas palīdzēs niansēti saprast datorsistēmu vai datortīklu administratora amata specifiku un savlaicīgi izvēlēties šo profesiju. Saturiski mainīts programmēšanas pulciņš “Java programmēšana”, padziļināti pievēršoties minētajai programmēšanas valodai un piedāvājot to apgūt arī 5.-8.klašu posmam. Arī pulciņa “3D datorgrafikas pamati” saturs pilnveidots, domājot par 5.-8.klašu skolēniem saistošām nodarbībām. Lai maksimāli nodrošinātu vietas visiem interesentiem pulciņos “Robotika” un “Digitālā mājturība”, rasta iespēja veidot vairāk paralēlo grupu.  Saturs interesanti papildināts Dronu skolā, nodrošinot arī darbošanos ar Airdog dronu, kā arī dronu būvēšanu.

Jaunā mācību gada jauninājums tehnoloģiju pulciņos būs gan aprakstošās liecības 2 reizes mācību gadā, gan konsultatīvās papildnodarbības skolēnu brīvlaikos, gan vairāk atvērto durvju dienu interesentiem un vecākiem.

Jauninājumi ienāks arī piedāvātajās tehnoloģijās. Digitālajā centrā būs iespēja izmantot 3D printerus, jaunus robotus, piemēram, līdztekus LEGO Mindestorm EV3 un TETRIX robotiem centrs papildinājis robotu klāstu ar LEGO WeDo 2.0, Dash & Dot, kā arī Bee-Bot  programmējamām mini ierīcēm u.c., kas daudzveidīgi tiks izmantoti gan programmēšanas, gan datorzinību pamatu nodarbībās, gan pulciņā pašiem mazākajiem, proti, 1.klasei.

Sākot ar 2017. gada 23.augustu, Ventspils Digitālais centrs uzsāk informatīvos pasākumus, iepazīstinot visus interesentus ar jaunā mācību gada bagātīgo pulciņu piedāvājumu. Savukārt pieteikšanās pulciņiem notiks no 30. augusta līdz 11. septembrim - gan elektroniski, gan klātienē Ventspils Digitālajā centrā. Jau šobrīd ir iespēja iepazīties ar pulciņu piedāvājumu uzklikšķinot uz zemāk redzamo lodziņu un izvēloties sev piemērotāko.

Pulciņu aprakstu PDF formātā iespējms apskatīt un lejuplādēt šeit.                

Tāpat, lai izvēlēties būtu vēl vienkāršāk, Digitālais centrs organizēs divus atvērto durvju pasākumus: otrdien, 29. augustā, ar iespēju vērot to tiešraidē, kā arī otrdien, 5. septembrī, kurā būs iespēja tikties arī ar pulciņu pasniedzējiem.

Plānots, ka nodarbības tehnoloģiju pulciņos sāksies 2017.gada 18.septembrī un ilgs līdz 2018.gada maija vidum.