Digitālais centrs skolēnus aicina uz Ziemas IT skolu “Suņa gadu sagaidot” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs skolēnus aicina uz Ziemas IT skolu “Suņa gadu sagaidot”

Tuvojas kārtējais skolēnu ziemas brīvlaiks, tādēļ Ventspils Digitālais centrs turpinās pagājušajā gadā aizsākto tradīciju organizēt daudzveidīgas jaunāko tehnoloģiju nodarbības Ziemas IT skolā.

Jaunais 2018.gads atbilstoši ķīniešu horoskopam aizritēs kā Dzeltenā Zemes Suņa gads, kas solās mums visiem nest taisnīgumu, stabilitāti, daudz saules enerģijas un prieka.

Ventspils Digitālā centra pasniedzēji, plānojot Ziemas IT skolas nodarbības, iecerējuši, lai tās kļūst par daļu no priekpilnas Suņa gada sagaidīšanas, piedāvājot visu vecumu skolēniem atraktīvas meistardarbnīcas robotikā, programmēšanā, digitālajā mājturībā, digitālajā foto un video, kā arī datorgrafikā un animācijā, digitāli vizuālajā mākslā. Šajā Ziemas IT skolā īpaši čakli strādās roboti no plašā centra rīcībā esošo robotu klāsta, demonstrējot, ka robotus iespējams izmantot arī programmēšanā, dronu veidošanā u.c. Skolēniem būs iespēja darboties ar 3D pildspalvām, LEGO, Dash and Dot, LittleBits, Bee-bot u.c. robotiem, kā arī dronu konstruktoriem.

Nodarbības, tāpat kā visās IT skolās un pulciņos, ir bez maksas.

Ziemas IT skolā sagaidīt Suņa gadu aicināti piedalīties visi Ventspils skolēni. Nodarbības tiks organizētas četrās grupās:

  • 1. grupa, 6-gadnieki un 1.klašu skolēni;
  • 2. grupa, 2. līdz 4. klašu skolēni;
  • 3. grupa, 5. līdz 6. klašu skolēni;
  • 4. grupa, 7. līdz 12. klašu skolēni.

Kopējais skolēnu skaits katrā grupā, protams, ir ierobežots – maksimāli 12 dalībnieku.

Nodarbības notiks 28. un 29. decembrī, 2., 3., 4. un 5. janvārī Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3. Nodarbību norises laiki:

  • 1. grupa plkst. 9.00 līdz 10.00;
  • 2. grupa plkst. 10.30 līdz 12.30; plkst.13.00 līdz 15.00;
  • 3. un 4. grupa plkst. 15.30 līdz 17.30.

1. grupas skolēniem tiks piedāvāta digitālās mājturības darbnīca- krūzes paliktnīša veidošana; digitāli vizuālajā mākslā suni veidos gan origami tehnikā, gan zīmēs planšetdatorā; programmēšanā robots Bee-bot meklēs svētku egli; robotikā notiks robotu balle; skolēni veidos arī savu apsveikuma kartīti utt.

2. grupas skolēniem tiks piedāvāta darbošanās ar Lego droniem, iespēja viesoties robotu svētku ballē, konstruēt savu WeDo suni-robotu un iemācīt tam, kā atbildēt uz testa jautājumiem. Programmēšanas nodarbībā Dash and Dot roboti iemācīsies savākt svētku rotājumus, bet digitāli vizuālajā mākslā Suns uz karnevālu aicinās arī citus mājdzīvniekus, piedāvājot darbošanos planšetdatorā un origami tehnikā. Skolēni darbosies svētku foto stūrīti, kur būs iespēja ietērpties karnevāla tērpos, bet digitālajā mājturībā veidos krūzes paliktni.

3. grupas skolēniem būs iespēja izmēģināt spēkus, kā darboties ar Lego droniem un veidot oriģinālu auduma apdruku. Skolēni darbosies svētku foto stūrītī, kur paši būs gan fotogrāfi, gan modeļi, kā arī ceļos pa pasauli, izmantojot programmu Photoshop. Arī šīs grupas dalībnieki viesosies robotu ballē, taču programmēšanā, strādājot ar programmu Scratch un robotiem LittleBits, tiks atrasta īstākā svētku egle, kurā sadegtas svētku gaismiņas. Digitāli vizuālajā mākslā skolēni veidos Suņa gada kalendāru, bet datorgrafikā- spēli telefonam “Suņa gadu meklējot”.

4.grupas skolēni veidos 3 dimensiju objektus, izmantojot 3D pildspalvas, piedalīsies foto darbnīcā-karnevālā, kā arī ceļos pa pasauli, programmas Photoshop pavadībā. Arī 4.grupa veidos spēli telefonam un  apdrukās audumu. Robotu ballē šīs grupa skolēniem darbosies Sumo roboti

Pieteikties Ziemas IT skolā “Suņa gadu sagaidot” iespējams līdz 21. decembrim elektroniski šeit: www.ej.uz/sunagadu vai klātienē Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3.