Digitālais centrs uzsāks nodarbības Dronu skolā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs uzsāks nodarbības Dronu skolā

Digitālā centra bagātīgo tehnoloģiju klāstu ir papildinājusi dronu jeb bezpiltota lidaparātu “flote”, kuru veido 6 “DJI Phantom 3 Standart” droni un viens Latvijas speciālistu izveidots un Ventspils uzņēmumā “Hansamatrix” ražots drons “AirDog”.

Dronu skola aprīlī uzsāks pirmās nodarbības, aicinot uz tām skolēnus no 4. – 12. klasei, kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolas un Ventspils Tehnikuma audzēkņus. Nodarbības vadīs Ventspils Digitālā centra pulciņu pasniedzējs Elvijs Īvāns. Pirmā nodarbība notiks šā gada 3. un 5. aprīlī.

Dronu skolā dalībnieki iepazīs Latvijas likumdošanu, kas regulē bezpilota lidaparātu izmantošanu, dronu veidus, to izveides vēsturi. Pirmais drons, kuru apguvei dalībnieki pievērsīsies, būs “DJI Phantom 3 Standart”. Sākotnēji drona vadīšana tiks apgūta, izmantojot simulācijas sistēmu datorā. Dronu skolā tiks apgūta drona uzbūve, sagatavošana lidošanai, programma tā vadīšanai, video materiālu uzņemšana. Šī gada mācību kurss vainagosies ar pirmajiem dronu izmēģinājuma lidojumiem.

Septembrī skolēniem būs iespējas pieteikties atsevišķam Digitālā centra pulciņam, apgūstot prasmes darboties ar šo moderno tehnoloģiju daudz plašāk. Droni gan vēl šajā pavasarī un , protams, sākot ar septembri, tiks izmantoti arī Digitālā centra pulciņa “Digitālā foto un video pamati” nodarbībās.

1. grupai – 4.-7.klašu skolēniem – nodarbības notiks pirmdienās no plkst. 16.30 līdz 18.00, bet 2.grupai – 8.-12.klašu skolēniem, Ventspils Mūzikas vidusskolas un  Tehnikuma audzēkņiem –  trešdienās no plkst. 16.30 līdz 18.00 Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3.

Pieteikšanās www.ej.uz/dronuskolu vai klātienē Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, līdz 2017.gada 31. martam. Pēc reģistrācijas ar katru dalībnieku sazināsies Digitālā centra pārstāvis.

Vairāk informācijas pa tālr. 63607607, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv.