Digitālais datorologs aicina bez maksas pārbaudīt datorus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais datorologs aicina bez maksas pārbaudīt datorus

E-prasmju nedēļas ietvaros otrdien, 28. martā, no plkst. 09:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālais centrs aicina iedzīvotājus piedalīties pasākumā “Digitālais datorologs”, kura ietvaros ikvienam būs iespēja bez maksas pārbaudīt datora drošības līmeni pret datorvīrusiem un citām ļaunprātīgām datorprogrammām, kā arī saņemt konsultācijas par drošu datora lietošanu.

Bieži vien par datorvīrusiem un datora aizsardzību pret tiem iedomājamies tikai tad, kad lielākoties ir par vēlu – dokumenti ir neatgriezeniski bojāti. Pavisam nemanot datorā var netraucēti dzīvot kāda bez ievērības palikusi, bet ļoti kaitīga datorprogramma, kura fiksē visas jūsu darbības un informāciju datorā, tālāk to nosūtot cilvēkiem ar kaitniecīgiem nolūkiem.

Lai šādas situācijas savā ikdienā nepiedzīvotu, ir ļoti svarīgi pārbaudīt sava datora drošību un spēju stāties pretī vīrusiem un nevēlamām programmām.

Pasākuma ietvaros ikviens ir aicināts pieteikt vizīti Ventspils Digitālajā centrā pie kompetenta speciālista, digitālā datorologa, kas pārbaudīs jūsu līdzi paņemto datoru un ieteiks drošības līdzekļus, kā pasargāt savu datoru.

Pirms gada, kad šāda veida pasākums tika organizēts pirmo reizi, iedzīvotāju interese bija ļoti augsta – visi piedāvātie laiki ātri vien tika aizņemti. Arī šogad iedzīvotāju līdzpaņemtajiem datoriem sākotnēji tiks uztaisīta pilnā datora skenēšana un novērtēti datora tehniskie parametri. Tālāk jau tiks skatītas instalētās un darbojošās programmas, pārbaudīts, vai nav kaut kas aizdomīgs, no kā būtu jāuzmanās. Tāpat, ja būs nepieciešams, Digitālā centra speciālisti sniegs padomus un ieteikumus par to, kā izvairīties un aizsargāt datoru no iespējamiem vīrusiem.

Pieteikties var līdz pasākuma dienai Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.