Digitālajā centrā jauns pulciņš: digitālo inženieru laboratorija | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālajā centrā jauns pulciņš: digitālo inženieru laboratorija

Lai pilnvērtīgi un daudzveidīgi izmantotu Ventspils Digitālā centra rīcībā esošās tehnoloģijas un rosinātu skolēnus apgūt jaunas zināšanas, Ventspils Digitālais centrs aicina 5.-9. klašu skolēnus pieteikties jaunam pulciņam “Digitālā inženieru laboratorija”.

Pulciņa dalībnieki apgūs drošības noteikumus saskarē un darbā ar elektrību, kā arī elektrisko ķēžu veidošanas pamatnosacījumus, mācīsies lodēt un izveidot dažādas vienkāršās elektriskās ķēdes, atpazīt rezistorus, tranzistorus, kondensatorus u.c. elektronikas komponentes un izprast to pamatuzdevumus.  Skolēni nodarbībās konstruēs vienkāršus robotus, apgūs “Arduino Micro” programmēšanas pamatus.

Lai to veiksmīgi paveiktu, tiks apgūti programmēšanas pamati ne tikai mirdzošām diodēm, bet arī elektromotoriem un dažādiem sensoriem. Tiks veidoti LED kubu gaismas šovi, kā arī programmēti mehānismi, kuru darbināšanai būs nepieciešams uzrakstīt datorprogrammu. Vēlāk šīs iegūtās programmēšanas zināšanas būs iespējams pielietot darbā ar robotiem un citiem mehānismiem.

Pulciņš “Digitālā inženieru laboratorija” notiks trešdienās no plkst. 18.15 līdz 19.45 Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3. Nodarbības vadīs programmas “Iespējamā misija” absolvents un Ventspils Digitālā centra pulciņu skolotājs inženieris Inguss Blaudums. Pirmā nodarbība notiks 2017.gada 22.februārī.

Pieteikšanās www.ej.uz/digitalolab vai klātienē Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, līdz 2017.gada 20. februārim. Pēc reģistrācijas ar katru dalībnieku sazināsies Digitālā centra pārstāvis.

Vairāk informācijas pa tālr. 63607607, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv.