Iedzīvotājiem pieejama “Ventspils SOS” aplikācija | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Iedzīvotājiem pieejama “Ventspils SOS” aplikācija

Ventspils IKT pilotprojektu programmas ietvaros, uzņēmums SIA "Aspired" šogad saņēma pašvaldības finansiālo atbalstu, lai izstrādātu īpašu aplikāciju -  “Ventspils SOS”. Aplikācija ventspilniekiem un Ventspils viesiem pieejama aplikāciju veikalā Google Play, kā arī App Store un tā pilnvērtīgi uzsāks darboties nākamnedēļ.

Aplikācijas „Ventspils SOS” mērķis ir nodrošināt iedzīvotājiem iespēju ērti ziņot par notiekošo pilsētā, piemēram, nolūzušu koka zaru, pazudušu akas vāku, salauztu soliņu un citām lietām, lai veicinātu šo problēmu ātrāku atrisināšanu un novēršanu, kā arī lai taupītu pašvaldības resursus. Aplikācija ir veidota tā, ka no tās var ziņot tikai par konkrētā pašvaldībā notikušajiem "SOS” gadījumiem.

Izmantojot aplikāciju lietotāji var apskatīt savus pieteikumus un redzēt to statusu (iesūtīts/ pieņemts/ novērsts). Aplikācija „Ventspils SOS” piedāvā arī iespēju uzņemt fotoattēlu, kas automātiski tiks pievienoti pieteikumam kopā ar GPS koordinātām.

SIA "Aspired" projekta kopējās izmaksas mobilās aplikācijas “Ventspils SOS” izstrādei ir EUR 12622,59, no tā pašvaldības līdzfinansējums būs EUR 10098,07.