Jauns mācību kurss “Fotografēšana pie mākslīgā apgaismojuma” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Jauns mācību kurss “Fotografēšana pie mākslīgā apgaismojuma”

Novembra beigās noslēdzās mācību kurss „Fotografēšanas pamati”, kura ietvaros bija iespējams apgūt fotografēšanas pamatprincipus. Pēc veiksmīgas pamatzināšanu nostiprināšanas, Ventspils Digitālais centrs aicina visus interesentus pieteikties jaunam kursam “Fotografēšana pie mākslīgā apgaismojuma”.

Kursa ietvaros būs iespēja iepazīties ar stacionāras un impulsa gaismas pielietojumu, kā arī izmēģināt dažādus zibspuldzes lietošanas paņēmienus. Iegūtās zināšanas noderēs, lai uzņemtu fotogrāfijas mājās vai kādā pasākumā, piemēram, stilizētā foto stūrītī.

  Pieteikties mācībām iespējams līdz 15. decembrim šeit: www.ej.uz/gaismam.  Nodarbības notiks 18.,19., 21. decembrī no plkst. 17.30 līdz plkst. 19.00 pie pasniedzējas Jekaterinas Karpovas. Maksa par kursu: 21.00 EUR (6 akadēmiskās stundas).

Savukārt  mācību kursa „Fotografēšanas pamati” absolventu labākās fotogrāfijas būs apskatāmas fotoizstādē no 15. decembra līdz 15. martam. Mācību kurss „Fotografēšanas pamati” notika jau astoto reizi, bet par spīti tam interesentu skaits, kas vēlas apgūt bilžu uzņemšanas mākslu nesarūk - šoreiz kursus absolvēja 12 dalībnieki. Kā atzīst kursu apmeklētāja Laima Nikolovska,  kursi dod lielisku iespēju iepazīt gan pašu foto kameru, gan fotografēšanu. Savukārt Evita Andreika uzsver, ka foto kursi tika vadīti ļoti profesionāli, pakāpeniski sniedzot labu priekšstatu par katru konkrēto tēmu.

Ventspils Digitālais centrs vienmēr ir atvērts dažādiem mācību kursu ierosinājumiem. Jaunais mācību kurss “Fotografēšana pie mākslīgā apgaismojuma” izveidots pateicoties kursa „Fotografēšanas pamati” dalībnieku iniciatīvai. Iedzīvotāji aicināti ieteikumus un vēlmes par iespējamām mācībām izteikt, vēršoties Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607.