Noslēgušās pirmās Digitālā centra pedagogu profesionālās pilnveides apmācības Liepājā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēgušās pirmās Digitālā centra pedagogu profesionālās pilnveides apmācības Liepājā

Trešdien, 9. augustā, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā noslēdzās apmācības „Pedagogu digitālās kompetences pilnveide”. Šīs bija pirmās šāda veida nodarbības, kuras Liepājā vadīja Ventspils Digitālais centrs. Kā zināšanu apliecinājumu pedagogi saņēma Ventspils Digitālā centra sertifikātus.

Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas direktora vietniece tālākizglītības jautājumos Ludmila Molčanova stāsta, ka skolotāji ļoti labi atsaucas par apmācībām un iespēju apgūto teoriju uzreiz pārbaudīt praktiski. Skolotājiem īpaši patika knifi, kas ļauj mācību procesu nodarbībā veidot interesantāku. L. Molčanova uzsver, ka pedagogi labprāt šāda veida kursus apmeklētu  vēl.

Arī skolotāji, kas apmeklēja apmācības, priecājas par gūtajām zināšanām. Skolotāja Dace Okmane  atzīst, ka apmācības bija ļoti interesantas un tajās uzzinājusi par daudzām interneta vietnēm, kur meklēt informāciju mācību stundām. Skolotāja uzsver, ka pedagogiem jāmācās, lai neatpaliktu no bērniem tehnoloģiju ziņā.

Savukārt Oskara Kalpaka Liepājas 15. vidusskolas direktors Gints Ročāns atzīmē, ka apmācības tika nodrošinātas augstā kvalitātē un tās vadīja talantīgi pedagogi, kas prata strukturēti nodot informāciju.  G. Ročāns atzīst, ka šīs ir vienas no labākajām apmācībām, kuras ir apmeklējis, un iesaka ikvienam pedagogam piedalīties, jo tās ir noderīgas, lai ikdienā strādātu ātri un produktīvi.

Apmācības Liepājas izglītības iestāžu pedagogiem sadarbībā ar Ventspils Digitālo centru organizē Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas Metodiskais centrs. Jau nākamnedēļ apmācības turpinās nākamie 25 Liepājas rajona novadu izglītības iestāžu pedagogi.