Noslēgusies vasaras IT skoliņas „Pilnas saujas vasaras” 3. sesija! | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēgusies vasaras IT skoliņas „Pilnas saujas vasaras” 3. sesija!

Noslēdzoties Ventspils Digitālā centra Vasaras IT skoliņas „Pilnas saujas vasaras”  3. sesijai, mazie un lielie Vasaras IT skoliņas dalībnieki, šodien nodarbību noslēgumā, saņēma apliecības par  gūtajām zināšanām dažādajās tehnoloģiju nodarbībās.

Vasaras IT skoliņas 3.sesijā kopumā darbojās 110 skolēni 9 grupās. Šajā sesijā bija vislielākais  bērnu skaits vecuma grupā no 5. līdz 6. klasei un no 7. līdz 10. klasei. Nodarbību vadītāji un organizētāji atzīst, ka ir patiesi priecīgi par skolēnu augsto motivāciju vasaras brīvlaikā darboties ar tehnoloģijām un apgūt jaunas prasmes.

Skolēni Vasaras IT skoliņas 3. sesijas nodarbībās apguva programmēšanas pamatus, veidoja savu vasaras suvenīru tērpu, medīja kadrus Ventmalā, radīja digitālus mākslas darbus, draudzējās ar robotiem un droniem un guva ieskatu tulka profesijas niansēs.

Jaunums 3. sesijas nodarbībās bija vasaras kalendāra un grāmatas meistarošana, kā arī infografikas izveide. Bērni veidoja materiālus izstādei, kas būs apskatāma Ventspils bibliotēkās, un guva ieskatu, kā top digitālās aplikācijas.

Novērtēt Vasaras skoliņas nodarbībās radīto bija iespējams arī bērnu vecākiem, jo bērni savus mākslas darbus varēja ņemt līdzi uz mājām. Ar lielu aizrautību Vasaras IT skoliņas dalībnieki veidoja dizaina priekšmetus, izmantojot 3D pildspalvas. Digitālā centra nodarbību vadītāji ir pārliecināti, ka drīzumā par vienu no Ventspils atpazīstamības zīmēm kļūs ar 3D pildspalvām veidotās saulesbrilles un kaklarotas.

Jau pirmdien, 17.jūlijā sāksies Digitālā centra vasaras IT skolas „Pilnas saujas vasaras” pēdējā, 4.sesija, kurai pieteikušies gandrīz 100 skolēnu un nokomplektētas 8 skolēnu grupas. Vasaras IT skoliņas 4. sesijai,  vairāk nekā iepriekšējās sesijās, pieteikušies bērni 6 gadu vecumā un pirmās klases skolēni.