Notiek aktīva pieteikšanās Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņiem | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Notiek aktīva pieteikšanās Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņiem

Nedēļas laikā Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņos pieteikušies jau 460 pulciņu dalībnieku. Lai arī reģistrēties nodarbībām iespējams līdz 11. septembrim, Digitālais centrs aicina skolēnus un vecākus ar izvēli nevilcināties, jo vietu skaits pulciņos ir ierobežots.

Visaktīvāk Digitālā centra tehnoloģiju pulciņiem piesakās 2. līdz 4. klašu skolēni. Šajā vecuma grupā lielāko atsaucību guvuši tādi pulciņi kā, Robotika, Dronu skola, Foto un video pamati, Digitālā mājturība, Datorzinības 1. klasei un Datorzinību pamati.

Lielās intereses dēļ daudzos pulciņos tiek veidotas papildus grupas, bet tādos pulciņos, kā Robotika 1.a,c un 2.a grupā, Digitālajā mājturībā 1. grupā, Digitālajos foto un video pamatos 1. grupā, Datorgrafikas un datoranimācijas pamatos 1. grupā un Datorzinību pamatos (Ventspils Digitālajā centrā ) reģistrācija ir noslēgusies.

Īpaši aicināti vēl pieteikties tehnoloģiju pulciņu nodarbībām ir 9. līdz 12. klašu skolēni, jo tieši šajā vecumposmā grupās ir vēl brīvas vietas. Vidusskolēni aicināti pieteikties pulciņiem: Digitālā foto un video pamati,  3D datorgrafikas pamati, Mājas lapu un mobilo aplikāciju dizains, Digitālā mājturība, Robotika, Mājas lapu programmēšana un Java programmēšana.

Šajā mācību gadā 9. līdz 12. klašu skolēniem iespējams apmeklēt jaunu pulciņu, kas iepriekšējā gadā nebija pieejams - Datorsistēmu administrēšana, kurā būs iespējams gūt priekšstatu par datorsistēmu vai datortīklu administratora profesiju.

Tāpat vēl ir brīvas vietas tādos pulciņos, kā:

  • Digitālā foto un video pamati (4.-12.klasei);
  • Prāta spēles (2.līdz 6.klasei);
  • Datorzinību pamati – Pārventā (2. līdz 4. klasei);
  • Dronu skola (4. līdz 6.klasei);
  • Programmēšanas pamati – Ventspils Digitālajā centrā un Pārventā (2. līdz 9. klasei);
  • Mājas lapu un mobilo aplikāciju dizains (7.līdz 12. klasei);
  • Digitālā inženieru laboratorija (5. līdz 8. klasei);
  • Tehnoloģijas lietpratējiem ( 5. līdz 8. klasei);
  • Robotika (5. līdz 12. klasei).

Reģistrēties nodarbībām iespējams klātienē, Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3 vai aizpildot elektronisko reģistrācijas anketu www.ej.uz/vdcpulciniem2017. Pēc reģistrācijas ar katru skolēnu vai viņa vecāku individuāli (telefoniski vai e-pastā) sazināsies Digitālā centra atbildīgā persona, lai vienotos par skolēna dalību konkrētos pulciņos un citām formalitātēm.

Lai pieteikšanās process būtu pēc iespējas saprotamāks, Ventspils Digitālā centra mājas lapā izveidota sadaļa “Pieteikšanās pulciņiem”, kurā ir atrodama “Soli pa solim” instrukcija, t.sk. pulciņu apraksti.