Notiks līguma parakstīšana ar Ventspils IKT pilotprojektu programmas konkursa 2. kārtas uzvarētājiem | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Notiks līguma parakstīšana ar Ventspils IKT pilotprojektu programmas konkursa 2. kārtas uzvarētājiem

Piektdien, 14. jūlijā, plkst. 15:00, Ventspils Digitālajā centrā  svinīgi tiks parakstīti Ventspils pilsētas IKT pilotprojektu programmas līgumi par četru jaunu ideju realizāciju.

Kā jau iepriekš tika ziņots, IKT pilotprojektu programmas konkursa 2. kārtai bija pieteikušies kopumā 6 uzņēmumi, no kuriem tika atbalstīti tika 4 pretendenti. Kopējais atbalstīto projektu apjoms: EUR 79 793. Visi četri uzņēmumi saņems maksimālo Ventspils pašvaldības atbalstu, kopā EUR 54 953.

Ventspilī tiks realizēti šādi projekti:

  • SIA "MAZZY", projekts “Ēku monitorings un resursu attālināta uzskaite-sadalīšana”;
  • SIA "TestDevLab", projekts „Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta aplikācija”;
  • SIA "VN UNIVERSE", projekts „Gāzu monitorings Ventspils pilsētā un brīvostā”;
  • SIA "ĢeoDATI", projekts „Ģeotelpisko datu publicēšanas platforma 4 dimensijās”.

Lai pretendētu uz pašvaldības līdzfinansējumu, konkursā iesniegtajiem projektiem bija jāatbilst vismaz vienai no šādām tēmām: vieda pārvalde, vieda ekonomika, vieda mobilitāte, vieda vide, viedi iedzīvotāji vai vieda pilsētvide. Viena IKT pilotprojekta maksimālā atbalsta intensitāte ir līdz 80% (astoņdesmit procenti) no attiecināmajām izmaksām. Minimālais atbalsta apjoms ir 2 000 EUR, bet maksimālais apjoms 15 000 EUR.