Oficiāli uzsākta projekta “Safety First!” realizācija | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Oficiāli uzsākta projekta “Safety First!” realizācija

Vakar, 20. aprīlī, Ventspils Digitālajā centrā tikās projekta “Koordinācijas attīstība un kapacitātes palielināšana glābējiem Baltijas jūras piekrastē” (projekta saīsinājums “Safety first!”) partneri no Latvijas un Lietuvas.

Sanāksmē piedalījās projektā iesaistītie pārstāvji no Ventspils Digitālā centra, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Liepājas pašvaldības policijas, Pāvilostas novada pašvaldības, Klaipēdas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Neringas pašvaldības.

Sanāksmes laikā tika izveidota projekta vadības grupa, kas turpmāk koordinēs projekta darbu un partneri saņēma parakstītos partnerības līgumus. Savukārt projekta galvenais partneris, Ventspils Digitālais centrs, sniedza informāciju par veicamajiem uzdevumiem projekta pirmajā periodā.

Projekta ietvaros Ventspils pašvaldības policijas glābšanas dienesta darbinieki apmeklēs 4 mācību kursus ar mērķi paaugstināt glābēju kapacitāti, kā arī apmainīsies ar pieredzi ar Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Klaipēdas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem. Šogad plānota arī Eiropas Savienības standartam atbilstoša rāciju tīkla izveide Ventspilī, kas ne tikai paaugstinās ventspilnieku un pilsētas viesu drošību, bet vajadzības gadījumos arī nodrošinās operatīvo saziņu un koordinētu glābšanas pasākumu veikšanu starpvalstu līmenī.

Projekta kopējais apjoms – EUR 589 337, no kā Ventspils pilsētas pašvaldības budžets ir EUR 171 609. Eiropas Reģionālās attīstības fonds sedz 85% izmaksas, valsts budžeta dotācija - 5%, bet 10% ir Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. Projekta realizācijas ilgums – 22 mēneši.

Bildes no pasākuma pieejamas šeit.