Parakstīs līgumu ar sadarbības partneriem Igaunijā par konkursa “Ventspils IT izaicinājuma” organizēšanu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Parakstīs līgumu ar sadarbības partneriem Igaunijā par konkursa “Ventspils IT izaicinājuma” organizēšanu

Ceturtdien, 18. maijā, Ventspils Digitālā centra pārstāvji devās uz Tallinu Igaunijā, lai tiktos ar sadarbības organizācijas HITSA (Innovation Center for Educational Technology Foundation) pārstāvjiem un iepazītos ar organizācijas pieredzi konkursu un apmācību organizēšanā.

Vizītes laikā Ventspils Digitālā centra pārstāvji apmeklēja arī "Nutiklass" – nākotnes klasi. Nākotnes klase izveidota ar mērķi apmācīt pedagogus lietot inovatīvas mācību metodes ar moderno tehnoloģiju palīdzību, tā padarot mācību procesu interesantāku. Nākotnes klase aprīkota ar dažādām jaunākajām tehnoloģijām, tajā izveidota moderna apmācību vide ar portatīvajiem datoriem, interaktīvajiem ekrāniem, planšetdatoriem, robotiem un citām tehnoloģijām.

Savukārt sestdien, 20. maijā, konkursa „Proge Tiger” apbalvošanas ceremonijas ietvaros tiks parakstīts sadarbības līgums starp Ventspils Digitālo centru un organizāciju HITSA par “Ventspils IT izaicinājuma” organizēšanu 2017. gada rudenī Baltijas mērogā.

Organizācija HITSA nodarbojas ar informācijas tehnoloģiju popularizēšanu un to integrēšanu izglītības sistēmā, kā arī rīko konkursus skolēniem no visas Igaunijas.