Pasākumā “Ventspils ICT cluster Meetup” par IKT pilotprojektu konkursu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Pasākumā “Ventspils ICT cluster Meetup” par IKT pilotprojektu konkursu

Digitālais centrs aicina IKT nozarē strādājošos uzdrīkstēties un pieteikt savu ideju IKT pilotprojektu finansēšanas konkursam!

Lai pārliecinātu un iedrošinātu visus tos, kuri uzskata, ka pieteikšanās konkursam ir sarežģīts process, kā arī tos, kuriem radušās neskaidrības par konkursā pieejamo finansējumu, nepieciešamajām prasmēm un zināšanām, Digitālais centrs piedāvā apmeklēt pasākumu “Ventspils ICT cluster Meetup”.

Otrdien, 11. aprīlī, plkst. 18:00 Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar uzņēmumu “TestDevLab” aicina uz jau piekto pasākumu “Ventspils ICT cluster Meetup”, kura laikā interesenti tiks iepazīstināti ar IKT pilotprojektu konkursa 2. kārtu, ar uzņēmumu pieredzi konkursa 1. kārtā, savukārt SIA “TestDevLab” prezentēs jaunās Ventspils biroja telpas un dalīsies pieredzē par start-up uzņēmuma veidošanu un attīstību.

Pasākumā aicināti piedalīties Ventspils informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozarē strādājošo uzņēmumu un iestāžu pārstāvji, un citi interesenti.

PROGRAMMA:

18:00 – Uzņēmuma TestDevLab paplašināto Ventspils biroja telpu prezentācija un uzņēmuma aktualitātes

18:20 – IKT pilotprojektu programma – iespēja pieteikties Ventspils pašvaldības finansējumam

            Elīna Kroņkalne, Ventspils Digitālā centra direktore

18:40 – IKT pilotprojektu programmas dalībnieka pieredze – Datorredze un mākslīgais intelekts

            Vairis Caune, SIA PlayGineering R&D pārstāvis

19:00 – No idejas līdz MVP* (*minimum viable product – minimālais darbojošais produkts)

            Kārlis Babris, SIA TestDevLab tehniskais projektu vadītājs

19:30 – Uzkodas, informācijas un pieredzes apmaiņa neformālā gaisotnē

Dalība pasākumā ir bez maksas. Interesenti aicināti reģistrēties dalībai pasākumā šeit: www.ej.uz/clustermeetup5

Ventspils Digitālais centrs jau otro reizi ir izsludinājis IKT pilotprojektu finansēšanas konkursu, kurā var piedalīties jebkurš uzņēmējs, kas vēlas īstenot jaunu IKT risinājumu – infrastruktūras, aprīkojuma vai programmatūras izstrādi, testēšanu un ieviešanu Ventspilī, veidojot Ventspils pilsētu kā viedo tehnoloģiju centru.

Viena pilotprojekta maksimālā atbalsta intensitāte ir līdz 80% no attiecināmajām izmaksām, savukārt maksimālais atbalsta apjoms ir 15 000 eiro. Projektiem pieejamais finansējums konkursa otrajā kārtā ir vairāk nekā 90 000 eiro.