Projekta “Safety First!” partneri tikās Klaipēdā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Projekta “Safety First!” partneri tikās Klaipēdā

“Latvijas – Lietuvas pārrobežu programmas projekta “Safety First!” (No.LLI-2) ietvaros 4. oktobrī Klaipēdā notika projekta vadības sanāksme, kurā piedalījās pārstāvji no visām partnerorganizācijām - Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālais centrs”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Klaipēdas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Liepājas pašvaldības iestādes "Pašvaldības policija", kā arī Pāvilostas un Neringas pašvaldībām. Sanāksmes laikā tika izvērtēti projekta pirmā perioda laikā (03.04.2017. – 02.10.2017.) paveiktie uzdevumi un projekta īstenošanas progress. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pastāstīja savu pieredzi pirmo divu semināru glābējiem rīkošanā, deva padomus Klaipēdas apriņķa Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, kuram viss vēl tikai priekšā. Papildus tam, partneri diskutēja par nākamā perioda veicamajām aktivitātēm. Sanāksme notika Klaipēdas apriņķa Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta telpās.

Projekta ietvaros Ventspilī plānota Eiropas Savienības standartam atbilstoša rāciju tīkla izveide, kas ne tikai paaugstinās ventspilnieku un pilsētas viesu drošību, bet vajadzības gadījumos arī nodrošinās operatīvo saziņu un koordinētu glābšanas pasākumu veikšanu starpvalstu līmenī.

Projekta kopējais apjoms – EUR 589 337, no kā Ventspils pilsētas pašvaldības budžets ir EUR 171 609. Eiropas Reģionālās attīstības fonds sedz 85% izmaksas, valsts budžeta dotācija – 5%, bet 10% ir Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums. Projekta realizācijas ilgums – 22 mēneši.

Šī publikācija ir sagatavota ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Ventspils Digitālais centrs, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.”