Tuvojas “Ventspils IT izaicinājuma” fināls! | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Tuvojas “Ventspils IT izaicinājuma” fināls!

Jau nākamnedēļ Ventspils pārvērtīsies par informācijas tehnoloģiju galvaspilsētu, jo no 15. līdz 17. novembrim Ventspilī pulcēsies 1. – 12. klašu skolēni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lai  piedalītos konkursa “Ventspils IT izaicinājums 2017” finālā.

Skolēni vecuma grupās no 4. līdz 6. klasei (B grupa),  no 7. līdz 9. klasei (C grupa) un no 10. līdz 12. klasei (D grupa) Ventspilī ieradīsies trešdienas, 15. novembra,  pēcpusdienā. Skolēni pirmajā dienā saņems norādījumus par fināla norisi un piedalīsies foto orientēšanās sacensībās, lai iepazītu pilsētu.  Dienas noslēgumā skolēni veidos Baltijas sadraudzības kontaktus.

Ceturtdien, 16. novembrī, Ventspilī ieradīsies arī paši mazākie konkursa dalībnieki, 1. – 3. klašu skolēni (A grupa). “Ventspils IT izaicinājums” otrajā dienā skolēni pildīs uzdevumus, lai noskaidrotu konkursa pašas spēcīgākās komandas, bet tikmēr arī skolotāji piedalīsies īpaši viņiem izstrādātā programmā.  Dienas izskaņā Ventspils Jaunrades namā notiks vakara pasākums ar grupas Carnival Youth piedalīšanos un dažādām izklaidējošām aktivitātēm.

Konkursa noslēgumā piektdien, 17. novembrī, komandas dosies ekskursijās uz dažādiem Ventspils uzņēmumiem un iestādēm. Dienas otrajā pusē konkursa dalībnieki piedalīsies svinīgā noslēguma pasākumā, kurā tiks paziņoti uzvarētāji un sadalīts Ventspils pilsētas domes naudas balvu fonds: 10 000 EUR.