Uzmanības centrā bezvadu tīkli un to drošība | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Uzmanības centrā bezvadu tīkli un to drošība

Otrdien, 17. janvārī, Ventspils Jauniešu mājā norisinājās pirmais šī gada “Ventspils ICT cluster TechMeetup” pasākums, kura prezentētās tēmas un diskusijas bija viss par un ap publiskajiem bezvadu tīkliem, tā drošību un bezvadu risinājumiem.

Pasākums bija plaši apmeklēts gan no dažādu IKT (informācijas un kumunikācijas tehnoloģijas) uzņēmumu un iestāžu, gan topošo IKT speciālistu, Ventspils Augstskolas studentu, puses. Pasākuma laikā ar prezentācijām uzstājās Ventspils pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālais centrs” pārstāvis un uzņēmumu “Accenture Latvia” un “RK Solutions” pārstāvji. Tika stāstīts par Ventspils publisko datortīklu, uzbrukuma metodi bezvadu datortīkliem – “Ļaunais dvīnis”, kā arī pretpasākumiem, lai maksimāli izvairītos no šāda veida uzbrukumiem viedtālrunim vai datoram. Papildus tam tika prezentēti mobilie risinājumi, kurus iespējam izmantot biznesā.

Vadošā IT uzņēmuma “Accenture” pārstāvis Ivars Vids  komentēja, ka ar “Ļaunā dvīņa” palīdzību uzbrucējam ir iespēja piekļūt, iegūt un izmainīt lietotāja informāciju, tai skaitā paroli un citu sensitīvu informāciju. Galvenie pretpasākumi, lai nenokļūtu “Ļaunā dvīņa” lamatās, ir vairāki: izslēgt bezvadu tīklu mobilajai ierīcei, kad internets netiek izmantots, kā arī izvairīties no publisko bezvadu tīklu izmantošanas, lai piekļūtu vai nosūtītu konfidenciālu vai sensitīvu informāciju.

Šī un arī turpmāko pasākumu organizēšanā un plānošanā līdzās pašvaldības iestādes “Ventspils Digitālais centrs” IT klasterim iesaistās arī uzņēmums “Accenture Latvia”.

Nākamais “Ventspils ICT cluster Meetup” pasākums plānots februārī. Aicinām sekot informācijai Ventspils Digitālā centra mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv un sociālo tīklu kontos.