Ventspils Digitālais centrs nominēts Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas gada balvai | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs nominēts Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas gada balvai

Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) ir noteikusi konkursa  “Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas balva 2016″ nominantus. Nominācijā “Atvērtākā iestāde” balva izvirzīta arī Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Digitālais centrs”. Galvenās balvas ieguvēji tiks nosaukti un apbalvoti 2.februārī LATA gadskārtējā  konferencē “Atvērtās tehnoloģijas izaugsmei”.

Ventspils Digitālais centrs ir ieviesis visaptverošu atvērtā pirmkoda programmatūras risinājumu sistēmu pašvaldības darbības un pakalpojumu nodrošināšanā Ventspils pilsētas pašvaldībā un ar to saistītajās organizācijās, iestādēs, kā arī  ārējiem klientiem. Kompleksais risinājums nodrošina vairāk kā 6000 Ventspils pilsētas pašvaldības darbinieku (t.sk. izglītības iestāžu pedagogu un audzēkņu) darbu, kopumā aptverot vairāk kā 8000 dažādas IKT aprīkojuma vienības.

Šie risinājumi tika izveidoti ar mērķi nodrošināt pašvaldības IKT infrastruktūras visu galveno elementu – kopējas lietotāju autentifikācijas un autorizācijas sistēmas, e-pasta, koplietojama kalendāra un failu sistēmas funkcionalitāti, izmantojot atvērtā koda risinājumus. Darba gaitā, lai paaugstinātu tehniskās infrastruktūras pārvaldības iespējas un samazinātu šim nolūkam nepieciešamo resursu patēriņu, uz atvērtā koda risinājumu bāzes izveidoti risinājumi serveru virtualizācijai, lietotāju datoru, uz tiem instalējamās programmatūras un datortīkla aparatūras darbības un pārvaldības nodrošināšanai.

LATA gada balvas mērķis ir izcelt un godināt Latvijas privātā un publiskā sektora, akadēmiskās vides pārstāvju un privātpersonu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā, popularizēšanā. 2016. gads ir jau ceturtais gads, kad tiek izsludināts konkurss par LATA gada balvu. Balva tiek pasniegta trīs nominācijās – atvērtākā iestāde, izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesam un būtiskākais ieguldījums tehnoloģiju popularizēšanā.