Akcijas “Dienas bez rindām” laikā iedzīvotāji aicināti izmantot e-pakalpojumus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Akcijas “Dienas bez rindām” laikā iedzīvotāji aicināti izmantot e-pakalpojumus

No 17. līdz 21. septembrim Ventspils Digitālais centrs un Ventspils pilsētas dome aicina iedzīvotājus piedalīties kampaņā "Dienas bez rindām", kas tiek organizēta Integrētās komunikācijas un mācību aktivitātes programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros.

Pasākuma mērķis ir iepazīstināt un iedrošināt iedzīvotājus izmantot e-pakalpojumus, kas ietaupītu laiku, ļaujot dažādas formalitātes nokārtot ātrāk un ērtāk tiešsaistē, nevis ierodoties klātienē pašvaldības vai valsts iestādē.

Kampaņas laikā ventspilnieki aicināti vērsties Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, kā arī tā filiālē Pārventā, Tārgales ielā 4 (Pārventas bibliotēkā), lai saņemtu bezmaksas konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu, piemēram, dzīvesvietas deklarēšanu, algas elektroniskās nodokļu grāmatiņas izmantošanu un citiem jautājumiem.

Tāpat Ventspils pilsētas domes Vispārējā nodaļa aicina ar pašvaldību sazināties elektroniski un izmantot iedzīvotājiem pieejamos e-pakalpojumus. Akcijas laikā, kā arī ikdienā, ikvienam ir iespēja apmeklēt Iedzīvotāju informācijas centru un Ventspils pilsētas domi, lai uzzinātu par pašvaldības e-iespējām.

Lai atvieglotu dažādu e-pakalpojumu izmantošanu un sniegtu atbalstu iedzīvotājiem Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija (VARAM) izveidojis portāla Latvija.lv atbalsta vietni mana.latvija.lv, kurā pieejami dažādi dzīves situāciju apraksti, video pamācības, piemēram dzīves situācijas apraksts “E-pakalpojumu nozīme un to izmantošanas priekšrocības”: https://mana.latvija.lv/e-pakalpojumu-nozime-un-to-izmantosanas-prieksrocibas.

Akcija “Dienas bez rindām” norisinās jau ceturto gadu. Pērn piedalījās 24 valsts iestādes 185 klientu apkalpošanas vietās un 89 pašvaldības 120 klientu apkalpošanās vietās, kopumā valsts un pašvaldību iestādēs sniedzot teju 8.5 tūkstoši konsultāciju par e-pakalpojumu lietošanu.