Digitālais centrs sveic tehnoloģiju pulciņu teicamniekus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs sveic tehnoloģiju pulciņu teicamniekus

Ceturtdien, 24. maijā, Ventspils Digitālajā centrā notika “Teicamnieku godināšanas pasākums”, kura ietvaros apliecības par izcilu mācību vielas apguvi un īpašu centību nodarbībās saņēma gandrīz 100 tehnoloģiju pulciņu dalībnieku.

Pasākuma ietvaros skolēni tika godināti par mācību gada laikā paveikto darbu. Teicamnieki saņēma gan īpašas apliecības, gan dāvanas no Ventspils Digitālā centra. Bērniem bija sagādāti arī vairāki īpaši pārsteigumi ar mērķi radīt vēl lielāku interesi par informācijas un komunikācijas tehnoloģijām. Ventspils Augstskolas Viedo tehnoloģiju pētniecības centra (VTPC)  pārstāvis iepazīstināja teicamniekus ar mašīnmācīšanos un robotiku, demonstrējot studenta izstrādātu robota mašīnu, kas spēj atpazīt cilvēkus un sekot tiem. VTPC pārstāvji pastāstīja arī sīkāk par nākotnes tehnoloģiju - virtuālo realitāti, kuru plaši izmanto ne vien spēlēs, bet arī dažādu situāciju simulācijās. Pateicoties VTPC un TestDevLab atbalstam, skolēniem bija iespēja klātienē izmēģināt virtuālās realitātes brilles “Oculus Rift” un izjust neparastu fantāziju pasauli, spēlējot virtuālās realitātes spēles. Ventspils Digitālais centrs demonstrēja bērniem pulciņu nodarbībās vēl neiepazītos “Makey Makey” konstruktorus un populāro NANO dronu iespējas. Savukārt Ventspils Tehnikuma pārstāvji deva iespēju bērniem izmēģināt metināšanu ar metināšanas simulatora palīdzību.

Teicamnieku vidū bija skolēni no 6 gadu vecumam līdz 12. klasei, kuri centīgi apmeklējuši nodarbības, motivēti darbojās tajās, izpaužoties radoši, izpildot ne tikai skolotāja standarta uzdevumus, bet arī piedāvājot savus oriģinālos risinājumus. Tāpat Digitālā centra teicamniekus raksturo korekta un toleranta attieksme pret pulciņa biedriem un skolotāju.

Digitālajam centram ir īpašs prieks par skolēniem, kas spēja apmeklēt vairākus pulciņus un tika nominēti teicamnieka titulam vairākos pulciņos. Ventspils Digitālais centrs īpaši sveica Ventspils Centra sākumskolas 5.klases skolēnus Pauli Jēkabsonu un Samantu Adrianu Jankovsku. Paulis Jēkabsons apmeklēja četrus Digitālā centra pulciņus, un kā teicamnieks atzīts pulciņos “Tehnoloģijas lietpratējiem”, “Robotika” un “Programmēšanas pamati”.

Savukārt Samanta Adriana Jankovska apmeklēja trīs pulciņus, un tajos visos - “3D datorgrafikas pamati”, “Datorgrafikas un datoranimācijas pamati” un “Prāta spēles”- viņas mācību darbs un motivācija novērtēta kā izcila. Īpašs prieks par Samantas centību “3D datorgrafikas pamatu” nodarbībās, jo tās šogad tika organizētas pirmo reizi un līdz galam izturēja tikai spējīgākie pulciņu dalībnieki. Gan Samanta Adriana Jankovska, gan Paulis Jēkabsons saņēma īpašu pārsteiguma balvu no Ventspils Piedzīvojumu parka.