Noslēdzies “Vispasaules Drošāka interneta dienai” veltītais pasākums | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Noslēdzies “Vispasaules Drošāka interneta dienai” veltītais pasākums

Otrdien, 6. februārī, Ventspils 2. pamatskolā pulcējās Ventspils vispārizglītojošo skolu 4. klašu audzēkņi, lai piedalītos izglītojošā pasākumā “Vispasaules Drošāka interneta diena” un uzzinātu, kādam būtu jābūt atbildīgam interneta lietotājam.

Pasākumā piedalījās Ventspils 1. pamatskolas, Ventspils 2. pamatskolas, Ventspils Centra sākumskolas, Ventspils Pārventas pamatskolas, kā arī Ventspils 4. vidusskolas un Ventspils 5. vidusskolas audzēkņu komandas kopā ar pedagogiem. Pasākuma galvenais mērķis bija sniegt skolēniem vērtīgu pieredzi, lai izvairītos no bīstamām situācijām  interneta vidē.

“Vispasaules Drošākas interneta dienas” ietvaros skolēni analizēja, kāds ir drošs sociālo tīklu lietotāja profils, izvērtējot kādu informāciju labāk internetā neizvietot, skaidroja terminus par droša interneta tēmu, mācījās skenēt “QR” kodus un asināja prātu, atbildot uz āķīgiem jautājumiem. Īpašu sajūsmu bērnos raisīja Dash & Dot robotu stafete, kurā tika trenēta manevrēšanas prasme, kā arī Bee-Bot un Blue-Bot robotu loģiskās domāšanas spēle “Esi drošs Ventspilī!”.

Pasākuma noslēgumā dalībnieki analizēja dažādas situācijas, kurās iespējams nonākt interneta vidē un kopā ar pedagogiem noskaidroja, kā šādās situācijās būtu labāk rīkoties. Lai dienas laikā apgūtais labāk paliktu atmiņā, skolēni veidoja plakātus ar nozīmīgākajiem padomiem drošam interneta lietotājam.

“Vispasaules Drošāka interneta diena” norisinājās jau trešo gadu un to organizē Ventspils 2. pamatskola un Ventspils Digitālais centrs.