Projekta Erasmus+ dalībnieki viesojās Digitālajā centrā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Projekta Erasmus+ dalībnieki viesojās Digitālajā centrā

Sestdien, 19. maijā, Ventspils Digitālajā centrā viesojās Erasmus+ projekta dalībnieki no Itālijas, Grieķijas un Polijas, lai iepazītos ar tehnoloģiju klāstu, kas interešu izglītības nodarbībās pieejams Ventspils bērniem.

Īpašu sajūsmu ārzemju pedagogos raisīja iespēja piedalīties radošās tehnoloģiju darbnīcās, kurās tie guva priekšstatu par to, ko bērni ikdienā apgūst, apmeklējot Ventspils Digitālo centru. Skolotāji varēja pārbaudīt savu precizitāti un pacietību, veidojot ar 3D pildspalvām krāšņus taureņus, novērtēt savas loģiskās domāšanas spējas, darbojoties ar Bee-Bot jeb bitīšu robotiem, kā arī iepazīties ar programmēšanas iespējām “Scratch” vidē. Pēc apmeklējuma bija gandarīti par gūtajām emocijām un zināšanām.

Skolotāji Ventspilī viesojās Erasmus+ projekta “Pilis: kultūra, māksla, stāsti, pasakas, mīlestība un vienlīdzība Eiropas skolās” ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt Eiropas skolu savstarpējo sadarbību, attīstot svešvalodas prasmes, palielinot zināšanas par kultūras dažādību, kā arī ieviešot inovatīvas mācību metodes, izmantojot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas.