Seminārs uzņēmējiem: “OiRA: Riska interaktīvā novērtēšana tiešsaistē” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Seminārs uzņēmējiem: “OiRA: Riska interaktīvā novērtēšana tiešsaistē”

Pirmdien, 19. martā, plkst. 12:00 – 14:00 Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Valsts Darba inspekciju “Digitālās nedēļas” ietvaros organizē bezmaksas semināru mazo uzņēmumu darba devējiem “OiRA: Riska interaktīvo novērtēšanu tiešsaistē”. Semināru vadīs Linda Matisāne, Valsts Darba inspekcijas Sadarbības un attīstības nodaļas vadītāja. 

Darba vides riska novērtēšana katram darba devējam ir jāveic ne retāk kā reizi gadā. Lai darba devēji vieglāk varētu izpildīt normatīvo aktu prasības, Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru izstrādājusi interneta vietnē bāzētu interaktīvu rīku OiRA (Online Interactive Risk Assessment), kas ir īpaši piemērots mazajiem uzņēmumiem, kuros strādā līdz 20 darbiniekiem.

Šis rīks ir paredzēts, lai darba devējs bez īpašām priekšzināšanām darba aizsardzībā varētu atpazīt savā uzņēmumā esošos darba vides faktorus, un novērtēt, cik liels ir risks, ka nodarbinātie cietīs vai saslims darba vietā. Ar rīka palīdzību iespējams noteikt veicamos darba aizsardzības pasākumus, kā arī sagatavot nepieciešamo dokumentāciju.

Šobrīd ir izstrādāti vienpadsmit rīki: darbam birojā, izglītības iestādēm, veikaliem, lauksaimniecības uzņēmumiem, viesnīcām un viesu mājām, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, uzkopšanas darbu veicējiem, skaistumkopšanas uzņēmumiem, autoservisiem, būvdarbiem (iekšdarbiem), autotransportam.

OiRA rīku izmantošanas priekšrocības:

  • izmantojami pilnīgi bez maksas;
  • pieejami tiešsaistē;
  • pieejama mobilā lietojumprogramma;
  • īpaši paredzēti konkrētām nozarēm;
  • zināmā mērā ir pielāgojami uzņēmumu apstākļiem;
  • sniedz iespēju izstrādāt rīcības plānu un izvēlēties kādu no pasākumiem, kas minēti ierosināto pasākumu sarakstā.

Semināra formāts – īsa prezentācija un praktiska darbošanās ar rīku pie datora, ekspertu vadībā. Lai piedalītos seminārā, nepieciešamas pamatlīmeņa prasmes darba ar datoru (ja interesents prot lietot sociālos tīklus, piemēram, draugiem.lv, facebook.com, tad problēmas nebūs).

Dalība seminārā ir bez maksas. Interesenti aicināti reģistrēties dalībai pasākumā līdz 16. martam www.ej.uz/OIRA-VDC-2018 Seminārs tiek rīkots “Digitālās nedēļas 2018” ietvaros, kas norisināsies no 19. līdz 23. martam.