Skolēni piedalīsies pasākumā “Vispasaules Drošāka interneta diena” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Skolēni piedalīsies pasākumā “Vispasaules Drošāka interneta diena”

Lai vērstu skolēnu uzmanību uz drošu interneta izmantošanu, otrdien, 6. februārī, no plkst. 12:00 līdz 14:00  Ventspils 2. pamatskolā notiks pasākums par godu “Vispasaules Drošāka interneta dienai”, kuras devīze šogad ir “Drošāks internets sākas ar tevi!”.

Pasākuma ietvaros Ventspils 2. pamatskolā pulcēsies Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu 4. klašu audzēkņu komandas. Katrā komandā būs četri skolēni un skolotājs. Komandas piedalīsies dažādās sacensībās un risinās atjautīgus uzdevumus, kas paralēli ļaus bērniem apgūt noteikumus, kas jāievēro, lai internetā veiktās darbības būtu drošas. Bērni uzzinās, ko nozīmē droša interneta vide, ko nevajadzētu darīt internetā un kā rīkoties, ja esi nokļuvis problēmas situācijā. Skolēni piedalīsies diskusijās, atbildēs uz uzdotajiem jautājumiem, analizēs situācijas, kas veicinās izpratni par to, kāds ir drošs un atbildīgs interneta lietotājs.

Pasākums kļuvis par tradīciju un notiks jau trešo gadu pēc kārtas, to organizē Ventspils Digitālais centrs sadarbībā un Ventspils 2. pamatskola.