Skolēnu mācības “Minecraft skolā” noslēgušās | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Skolēnu mācības “Minecraft skolā” noslēgušās

Ceturtdien, 22. martā, notika pēdējā izglītības projekta ”Minecraft skola” nodarbība, kas tika organizētā sadarbībā ar “Microsoft Latvia” un “Datorzinību centru”. Ventspils skolēni virtuālajā vidē apguva dažādu mācību priekšmetu tēmas un attīstīja jaunas prasmes ar Minecraft spēles izglītojošās versijas “Minecraft: Education Edition” palīdzību.

Izglītības projekta ietvaros tika apmācīti pieci Ventspils Digitālā centra pedagogi, lai tie spētu izmantot spēli “Minecraft: Education Edition” mācību procesā. “Minecraft skolas” nodarbības Ventspils Digitālajā centrā apmeklēja 10 skolēni, kuri kopā ar pedagogiem attālināti piedalījās nodarbībās, kas tika vadītas no Rīgas. “Minecraft skolā” bērni kopā ar pedagogiem pildīja dažādus uzdevumus virtuālajā vidē, apgūstot kā darboties grupā un kā izmantot virtuālo vidi dažādu uzdevumu risināšanā.

Nodarbību tēmas bija dažādas: skolēni apguva gan matemātikas, gan dabaszinību, gan ķīmijas mācību priekšmetu prasmes. Tāpat bērni mācījās darboties komandā, ātri rast risinājumus un pielāgoties dažādām situācijām.

Skolēni un vecāki izrādīja lielu interesi par “Minecraft skolas” nodarbībām, līdz ar to Ventspils Digitālais centrs plāno nākotnē organizēt pats savu “Minecraft skolu”. Interesenti aicināti sekot līdzi informācijai Ventspils Digitālā centra mājas lapā.