Tehnoloģiju pulciņu audzēkņi saista savu nākotni ar informācijas tehnoloģijām | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Tehnoloģiju pulciņu audzēkņi saista savu nākotni ar informācijas tehnoloģijām

Ventspils Digitālais centrs nodrošina interešu izglītības nodarbības informācijas tehnoloģiju jomā jau trešo mācību gadu, paverot durvis uz tehnoloģiju pasauli skolēniem no 1. līdz pat 12. klasei. Milzīgs gandarījums ir par skolēniem, kas pēc mērķtiecīgas pulciņu nodarbību apmeklēšanas izlēmuši savu nākotni saistīt ar informācijas tehnoloģijām arī profesionālā jomā, piemēram, Ventspils 6. vidusskolas absolvents Ņikita Kovaļovs.

Ņikita Kovaļovs Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņus apmeklēja kopš 2015. gada. Skolēnu ieinteresēja dažu pulciņu saturs, tādēļ Ņikita pieņēma lēmumu piedalīties. Ar Ventspils Digitālo centru skolēns sadarbojās trīs mācību gadus, līdz pat šī mācību gada noslēgumam apmeklējot dažādas tehnoloģiju pulciņu nodarbības. Šajā laikā Ņikita apguva JAVA programmēšanas valodu un C# valodu, guva pieredzi Android aplikāciju izveidē, Windows aplikāciju izveidē, konstruēja Lego EV3 un Tetrix robotus un iemācījās tos programmēt, papildināja savas zināšanas HTML un CSS programmēšanas valodās, iemācījās jaunas programmēšanas valodas – JavaScript un jQuery, kā arī iepazinās ar MySQL datubāžu pārvaldības sistēmu.

Ņikita stāsta, ka pilnīgi visos pulciņos, kurus viņš apmeklēja, sākotnēji tika izvirzīts mērķis, piemēram, izveidot aplikāciju, robotu vai mājas lapu ar konkrētu funkcionalitāti. Lai skolēniem būtu skaidrs, kā sasniegt izvirzīto mērķi, pasniedzēji nodarbību ietvaros ar piemēriem izstāsta, kā atsevišķi realizēt konkrētas funkcijas. Audzēknis atzīst, ka Ventspils Digitālā centra pasniedzēji ir ļoti laipni, draudzīgi un atsaucīgi, vienmēr palīdzēja, sniedza padomus.

Uz jautājumu, kurš no apmeklētajiem pulciņiem visvairāk patika, Ņikita atbild, ka vienu pulciņu nav iespējams nosaukt, jo tie visi viens otru papildināja, izveidojot komplektu gan no programmēšanas, gan no tās pielietojuma robotikā. Pateicoties gūtajām zināšanām audzēknis bez problēmām var realizēt savas idejas.

Lai arī jaunietis neatklāj, kurā augstskolā nolēmis uzsākt studijas, Ņikita uzsver, ka IT zināšanām viņa nākotnes stratēģijā ir viena no galvenajām lomām.

Pateicoties Ventspils pašvaldības atbalstītajai programmai “Rīcības programma datorprasmju apguvei Ventspils pilsētas vispārizglītojošajās skolās 2015. -2018. gadam” Ventspils Digitālajā centrā skolēniem iespējams bez maksas apmeklēt tehnoloģiju pulciņu nodarbības, pilnveidojot savas zināšanas dažādās informācijas tehnoloģiju jomās sākot ar 3D grafiku un modelēšanu, video apstrādi, robotiku, programmēšanu u.c., nodrošinot iespēju skolēniem atrast sev vispiemērotāko un interesantāko pulciņu.