Uzmanības centrā - mašīnmācīšanās | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Uzmanības centrā - mašīnmācīšanās

Ceturtdien, 15. novembrī, Ventspils Digitālajā centrā notika “Ventspils ICT cluster Meetup” pasākums par tēmu mašīnmācīšanās. Tēmas aktualitāti apstiprināja lielais apmeklētāju skaits, šoreiz pasākumu apmeklēja vairāk kā 40 interesentu.

“Ventspils ICT cluster Meetup” ievadā IKT nozares pārstāvjiem bija iespēja uzzināt sīkāk par mašīnmācīšanās tehnoloģiju kopumā. Padziļināti par tēmu pastāstīja pieaicinātie speciālisti – uzņēmēji un pētnieki, skaidrojot mašīnmācīšanās nozīmi un aktualitāti dažādās nozarēs. Uzņēmumu “Emergn” un “Accenture Latvia” pārstāvji iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar dažādiem projektiem, kuros pielietota mašīnmācīšanās un dziļās apmācības algoritmi. Pateicoties jaunajām tehnoloģijām, izveidoti dažādi virtuālie asistenti, satiksmes kontroles, emociju atpazīšanas, darbinieku produktivitātes uzlabošanas u.c. risinājumi.

Vakara noslēgumā pieaicinātie speciālisti paneļdiskusijā runāja par mašīnmācīšanās un mākslīgo intelektu, kā arī par šo tehnoloģiju attīstības tendencēm. Kā viens no piemēriem tika minēts “deepfake” mašīnmācīšanās algoritms, kas spēj analizēt cilvēka balsi un mīmiku video materiālā, ļaujot citiem to pārveidot, mainot video redzamās personas teikto.

“Ventspils ICT cluster Meetup”  noslēgumā apmeklētāji neformālā gaisotnē turpināja diskusijas ar pieaicinātajiem speciālistiem un citiem dalībniekiem, uzdodot sev interesējošus jautājumus.

Pasākumu organizē Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Ventspils Biznesa atbalsta centru.