Veiksmīgi noslēgusies “Digitālā nedēļa 2018” Ventspils Digitālajā centrā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Veiksmīgi noslēgusies “Digitālā nedēļa 2018” Ventspils Digitālajā centrā

No 19. līdz 23. martam “Digitālās nedēļas” ietvaros kopumā vairāk kā 200 dalībnieku, apmeklējot Ventspils Digitālā centra organizētos izglītojošos pasākumus, izmantoja iespēju uzzināt ko noderīgu par aktuāliem jautājumiem tehnoloģiju jomā.

Visu nedēļu Ventspils Digitālajā centrā notika dažādi bezmaksas izglītojoši pasākumi. Iedzīvotājiem bija iespējams uzzināt par interaktīvo rīku OiRA, kas ir īpaši piemērots mazajiem uzņēmumiem darba vides riska novērtēšanai, e-veselības iespējām, Zāļu reģistra priekšrocībām iedzīvotājiem un drošu bankas lietošanu digitālajā laikmetā. Tāpat interesentiem bija iespēja apmeklēt Digitālo datorologu, līdzi ņemot savu datoru, un saņemt konsultācijas. Netika aizmirsti arī tehnoloģiju pulciņu apmeklētāji, kas piedalījās izglītojošās viktorīnas un uzzināja vairāk par drošu tehnoloģiju lietošanu n tehnoloģijām vispār.

Visapmeklētākais no visiem Ventspils Digitālā centra organizētājiem “Digitālās nedēļas” pasākumiem bija seminārs par mediju pratību, kurā apmeklētājus uzrunāja NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors J.Sārts, kā arī Baltijas Mediju izcilības centra projekta “Pilna doma” vadītāja un žurnāliste E.Puriņa. Pēc pasākuma J.Sārts viesojās arī Ventspils 4. vidusskolā. Kopumā pasākumi pulcēja 100 mediju pratības interesentus.

“Digitālā nedēļa” Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas “ALL Digital Week 2018” ietvaros, kas Latvijā notiek jau devīto reizi. To organizē VARAM sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA). Pērn kampaņas laikā visā Latvijā tika organizēti 638 digitālajām prasmēm veltīti pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 24 000 iedzīvotāju.