Ventspils Digitālā centra e-adreses pārlūkā apstrādāti jau vairāk nekā 13 000 ziņojumu | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālā centra e-adreses pārlūkā apstrādāti jau vairāk nekā 13 000 ziņojumu

Kopš šā gada 1. jūnija, kad e-adreses izmantošana kļuvusi obligāta, valsts un pašvaldību iestādēm, ar e-adreses pārlūka www.parvaldiba.lv palīdzību, četru mēnešu laikā apstrādāti jau vairāk nekā 13 000 ziņojumu.

Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar “Valsts reģionālās attīstības aģentūru” un “Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju” nodrošina oficiālās elektroniskās adreses pārlūku – www.parvaldiba.lv, kas bez maksas ir pieejama jebkurai valsts un pašvaldības iestādei un nodrošina drošu apmaiņu ar elektroniskajiem ziņojumiem.

Lai arī normatīvie akti nosaka, ka tikai daļai no aptuveni 2000 valsts un pašvaldību iestādēm elektroniskā adrese ir jāizmanto obligāti, no šā gada 1. jūnija, e-pārvaldes attīstība notiek ļoti strauji. Ar Ventspils Digitālā centra uzturēto bezmaksas pārlūku www.parvaldiba.lv jau strādā vairāk nekā 500 iestādes. Pārlūka www.parvaldiba.lv izmantošana un ziņojumu apstrādāšana tiešsaistē paātrina informācijas aprites procesus un samazina iestāžu izdevumus, jo ziņojumi nav vairs jādrukā un jāsūta pa pastu.

Iestādēm, kuras vēl nav reģistrējušās sistēmas izmantošanai vietnē www.parvaldiba.lv, to var izdarīt, aizpildot pieteikšanās anketu www.parvaldiba.lv.

E-adrese neattiecas tikai uz valsts un pašvaldību iestādēm, jo jau nākamajā, 2019. gadā, iespēja izmantot oficiālo elektronisko adresi saziņai ar valsts un pašvaldību institūcijām būs arī katram iedzīvotājam un uzņēmumam.

Sīkāk par e-adresi iespējams uzzināt izlasot “Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas” sagatavoto materiālu “Oficiālās elektroniskas adreses (e-adreses) izmantošanas vadlīnijas”: https://drive.google.com/file/d/1-eFSxZpafbDY8flHxPDpRRwEXlQiYpii/view vai noskatoties “Valsts reģionālās attīstības aģentūras” izveidoto video sižetu “Youtube” kanālā “Latvija.lv”: https://www.youtube.com/watch?v=_QDo6zTYVZg