Ventspils Digitālais centrs aicina apmeklēt “Digitālās nedēļas” pasākumus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs aicina apmeklēt “Digitālās nedēļas” pasākumus

No 19. marta līdz 23. martam visā Latvijā norisināsies “Digitālā nedēļa”, kuras mērķis ir aicināt sabiedrību pilnveidot savas digitālās prasmes, kā arī izmantot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus. Arī Ventspils Digitālais centrs ir saplānojis notikumiem bagātu nedēļu.

“Digitālās nedēļas” ietvaros tiks organizēti gan centrālie pasākumi un diskusijas, kuru norisei varēs sekot līdzi interneta tiešraidēs, gan arī pasākumi, kas notiks visos Latvijas reģionos, tajā skaitā Ventspilī.

Šogad būtiskākie pasākumos apskatītie temati būs: datos balstīta sabiedrība, digitālās prasmes nākotnes profesijām, drošība un pārliecība digitālajā vidē, kritiskā domāšana un mediju pratība u.c.

Digitālā centra organizēto pasākumu kalendārs “Digitālajā nedēļā”:

Pirmdiena, 19. marts:

  • 12:00 – 14:00 seminārs "OiRA: Riska interaktīvā novērtēšana tiešsaistē". Tiek organizēts sadarbībā ar Valsts darba inspekciju. Darba vides riska novērtēšana katram darba devējam ir jāveic ne retāk kā reizi gadā. Lai darba devēji vieglāk varētu izpildīt normatīvo aktu prasības, Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru izstrādājusi interneta vietnē bāzētu interaktīvu rīku OiRA. Pieteikšanās: www.ej.uz/OIRA-VDC-2018.

Otrdiena, 20. marts – E-drošības diena:

  • 14:45 – 18:00  “Digitālo prasmju prāta mežģis” –  viktorīna skolēniem no 2. – 9. klasei;
  • 09:00 –17:00 “Digitālais datorologs” – iespēja jebkuram, iepriekš pierakstoties, bez maksas pārbaudīt savu datoru un pārliecināties par tā drošību. Pieteikšanās pa tālr. 63607607 vai e-pastu: vdc@ventspils.lv.

Trešdiena, 21. marts – E-medicīnas diena:

  • 12:30 – 14:00 informatīvs seminārs “E-veselības iespējas un Zāļu reģistra priekšrocības iedzīvotājiem”. Tiek organizēts sadarbībā ar Nacionālo veselības dienestu un Zāļu valsts aģentūru. Semināra ietvaros Nacionālā veselības dienesta pārstāve informēs iedzīvotājus par to, kas ir e-recepte un e-darbnespējas lapa, un kā tās nepieciešamības gadījumā izmantot. Savukārt Zāļu valsts aģentūras pārstāve pastāstīs, kur ērti atrast informāciju internetā, kas saistīta ar medikamentu lietošanu, cenu un zāļu sastāvu. Tāpat interesenti uzzinās vai un kā zāles iegādāties internetā. Pieteikšanās: www.ej.uz/E-MEDICINAVDC.

Ceturtdien, 22. marts – E-finanšu diena:

  • 12:00 – 13:30 Swedbank informatīvs seminārs - Droša bankas lietošana digitālajā laikmetā. Tiek organizēts ar sadarbībā ar Swedbank.

Piektdien, 23. marts – E-pratības diena:

  • 11:30 – 13:30 seminārs “Mediju pratība: kā nekļūt par melu un propagandas upuriem”. Aicināti piedalīties izglītības iestāžu pārstāvji un sabiedrisko attiecību speciālisti.

Pieteikšanās: www.ej.uz/vdc-medijupratibu.

Seminārā piedalās:

  • Jānis Sārts, NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (StratCom) direktors;
  • Evita Puriņa, Baltijas Mediju izcilības centra vadītā mediju pratības projekta "Pilna doma" vadītāja.

“Digitālās nedēļas” pasākumu tiešraižu programma:

Pirmdiena, 19. marts:

  • 12:00 – 13:45 “Digitālās nedēļas 2018” atklāšana. Augsta līmeņa politikas veidotāju un nozares līderu diskusija “VIEDVALSTS UN DIGITĀLĀS PRASMES”;
  • 16:00 – 17:00 Kādi ieguvumi iedzīvotājiem un uzņēmējiem no valsts pārvaldes atvērtajiem datiem? - prezentācija par Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) izveidoto salīdzināmo datu bāzi BLIS

Otrdiena, 20. marts - Digitālās drošības diena:

  • 10:00 – 11:30 Diskusija “Drošība un pārliecība digitālajā vidē”;
  • 12:00 – 13:30 Mākoņdatošanas ieguvumi un izaicinājumi;
  • 14:00 – 15:30 Diskusija “Vispārīgās datu aizsardzības regula”;
  • 20:00 – 21:40 Kiberdrošības nakts - Augsta līmeņa ekspertu diskusija par nacionālās kiberdrošības jautājumiem.

Trešdiena, 21. marts – Digitālās prasmes nākotnes digitālajam darbam.

  • 11:00 – 13:00 Jauniešu IKT karjeras orientācijas pasākums. Projekta “Digitālās prasmes manam nākotnes darbam “ konkursa uzvarētāju apbalvošana”;
  • 15:00 – 17:00 Diskusija “Digitālo prasmju attīstība – ceļā uz iekļaujošu un daudzveidīgu darba tirgu?”;

Ceturtdiena, 22. marts - Latvijas IKT profesionāļu diena

  • 10:00 – 12:00 un 12:30-14:00 Populārzinātniska konference. Darbnīcas, tīklošanas pasākumi. Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvas pasniegšana;

Piektdiena, 23. marts

  • 10:00 – 11:30 „Digitālā realitāte – tieši tāda kāda tā ir” - pētījuma, kas atklāj bērnu un jauniešu uzvedību digitālajā vidē, rezultātu prezentācija.

Plašāka informācija par Digitālās nedēļas pasākumiem un tiešraidēm pieejama tīmekļa vietnē www. http://eprasmes.lv/tiesraides/.“Digitālā nedēļa” Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas “ALL Digital Week 2018” ietvaros, kas Latvijā notiek jau devīto reizi. To organizē VARAM sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju (LIKTA). Pērn kampaņas laikā visā Latvijā tika organizēti 638 digitālajām prasmēm veltīti pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 24 000 iedzīvotāju.