Ventspils Digitālais centrs iepazīst spēļu industriju izstādē “GameOn” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālais centrs iepazīst spēļu industriju izstādē “GameOn”

No 2. līdz 3. novembrim Lietuvā, Viļņā, norisinājās Baltijā lielākā spēļu industrijas izstāde “GameOn”, kuru apmeklēja projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” vadītājs Gundars Bergmanis-Korāts.

Izstādes “GameOn” ietvaros spēļu un izglītības industrijas pārstāvji dalījās pieredzē, par augošās spēļu industrijas sasniegumiem dažādās valstīs. Lietuvā spēļu industrija ir vienu no straujāk augošajām, veidojot lielu eksporta tirgus potenciālu.

Izstādes ietvaros projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” vadītājs kopā ar spēļu industrijas pārstāvjiem no Lietuvas, Somijas, Dānijas, Vācijas un Izraēlas diskutēja par sadarbības iespējām, ar mērķi veicināt spēļu industrijas un izglītības nozares mijiedarbību, un valsts pārvaldes iesaisti, tādējādi spēļu industrijas pamatā nodrošinot kvalitatīvu izglītību un kvalificētu speciālistu sagatavošanu. 

Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Ventspils Digitālais centrs" projekta ietvaros izstrādās stratēģiju kā attīstīt spēļu izstrādes industriju Ventspilī, kā arī iegūs vērienīgu pieredzi no citām Baltijas jūras reģiona valstīm, kurās šī industrija jau ir ieņēmusi spēcīgas pozīcijas.

Apstiprinātais Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes "Ventspils Digitālais centrs" finansējums projekta ietvaros ir EUR 108 100 t.sk. 85% ERAF finansējums – EUR 91 885, 10% pašvaldības finansējums – EUR 10 810 un 5% valsts budžeta dotācija – EUR 5 405.