Ventspils Digitālajā centrā apskatāma fotokursu dalībnieku darbu fotoizstāde | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils Digitālajā centrā apskatāma fotokursu dalībnieku darbu fotoizstāde

No pirmdienas, 11. jūnija, Ventspils Digitālajā centrā būs apskatāma apmācību kursa „Fotografēšanas pamati” dalībnieku darbu izstāde, kas Ventspils Digitālā centra otrā stāva Lielajā un Mazajā zālē būs skatāma līdz pat 15. septembrim.

Nodarbības tradicionāli vadīja pasniedzēja Jekaterina Karpova, kas ar fotomākslu nodarbojas jau vairāk nekā 10 gadus un turpina pilnveidot savas prasmes dažādos fotokonkursos un semināros.

Apmācību ietvaros dalībnieki iepazinās ar fotografēšanas pamatprincipiem, dažādām tehnikām un žanriem, kompozīcijas un vizuālās komunikācijas pamatiem. Mājas uzdevumos teorētiskās zināšanas tika praktiski izmēģinātas ar savām fotokamerām un iegūtās fotogrāfijas diskusiju veidā tika kopīgi izvērtētas un analizētas, lai kursantiem veidotos izpratne par to, kā iegūt labu, kvalitatīvu attēlu.

Pēc apmācību „Fotografēšanas pamati” absolvēšanas interesentiem bija iespēja turpināt pilnveidot savas zināšanas un piedalīties apmācībās “Fotografēšana pie mākslīgā apgaismojuma”.

Kursa „Fotografēšanas pamati” dalībnieki atzinīgi vērtē gūtās zināšanas.

Dagnija Latiša kursu novērtē uz 10! “Tik laba un profesionāla pasniedzēja, ka pat vislielākajam nezinītim, kā man, viss tika ļoti labi izstāstīts un iemācīts, ” uzsver Dagnija. Dalībniece atzīst, ka vēl daudz jātrenējas, bet pamati ir ielikti.

Arī Agnese Rumberga uzskata, ka kursa ietvaros guvusi daudz vērtīgu zināšanu: “Ļoti skaidri un saprotami tika izklāstīts viss par un ap fotoaparātu, kā ar to darboties un kā uztaisīt tiešām labas bildes. Bija ļoti interesanti klausīties.”

Dalībnieki pozitīvi vērtē arī kursu  “Fotografēšana pie mākslīgā apgaismojuma”.

 “Perfekti, ka teoriju bija iespējams pielietot uzreiz praksē. Visas nodarbības notika ļoti vieglā gaisotnē. Pēc kursa apmeklējuma ir radusies sapratne par mākslīgas apgaismes veidiem un to pielietojumu!” stāsta Signe Kurpica.

Savukārt Airitai Annai Pujatei patika, ka praktiski darbojoties ļoti ātri varēja saprast kā strādāt gan ar stacionāro gaismu, gan zibspuldzēm.