Ventspils – pirmā vieta Latvijā, kur robotus izmanto pirmskolas bērnu apmācībā | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ventspils – pirmā vieta Latvijā, kur robotus izmanto pirmskolas bērnu apmācībā

Ventspils Digitālais centrs sadarbībā ar Ventspils Izglītības pārvaldes Metodisko dienestu, kā arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvjiem ir izstrādājis speciālu mācību programmu robotu integrēšanai pirmsskolas izglītības iestāžu mācību procesā. Jāatzīmē, ka Ventspils ir pirmā vieta Latvijā, kur tiek īstenota šāda programma.

Piektdien, 2. martā, notika pirmā robotikas nodarbība pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem bērnudārzā “Saulīte”, kuras ietvaros bērni iepazinās ar “Bee-Bot” robotiem jeb robotiem “bitītēm”.        

Ventspils Digitālajā centrā jau divus gadus 1. līdz 12. klašu skolēniem dažādos tehnoloģiju pulciņos ir iespēja iepazīt daudzveidīgo robotu pasauli. Vieni no vienkāršākajiem robotiem ir tā saucamie “bitīšu” roboti, kurus veiksmīgi var izmantot pašu mazāko bērnu apmācībā.

Janvārī Digitālais centrs aicināja Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogus uz darba semināru, lai pedagogus iepazīstinātu ar robotiem, kā arī, lai kopīgiem spēkiem atrastu tās tēmas, kuru apgūšanā veiksmīgi varētu integrēt “bitītes”. Balstoties uz rezultātiem, Ventspils Digitālā centra speciālisti izstrādāja mācību programmu, nodarbību saturu un nepieciešamos papildmateriālus piecām nodarbībām, kurās ar “bitīšu” palīdzību bērni apgūs dažādas figūras, attīstīs skaitīt prasmi, iepazīs burtus un daudz ko citu.

Ventspils Digitālais centrs ir pastiprinājis savu mācībspēku kolektīvu ar pirmskolas izglītības speciālistēm Santu Līci un Ievu Kārkliņu no bērnudārza “Saulīte”, kuras turpmāk pirmskolas izglītības iestādēs bērniem vadīs robotikas nodarbības. Kopā ar bērniem nodarbībās piedalīsies attiecīgās pirmsskolas iestādes pedagogi.

Pirmie šāda veida nodarbībās tiks iesaistīti pirmsskolas izglītības iestāžu vecākie jeb sagatavošanas grupu audzēkņi, kuri septembrī uzsāks mācības skolās. Atbilstoši pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvju izveidotajam grafikam robotikas nodarbības martā, aprīlī un maijā notiks visās Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs un Jaunrades namā.