Apmeklē apmācības un esi “Ar datoru uz Tu!” | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Apmeklē apmācības un esi “Ar datoru uz Tu!”

Tehnoloģijas arvien vairāk pārņem mūsu ikdienu un regulāra datorprasmju pilnveidošana kļūst būtiska jebkurā vecumā. Ventspils Digitālais centrs aicina sadraudzēties ar tehnoloģijām un apmeklēt kursu “Ar datoru uz Tu!”, lai apgūtu datorlietošanas pamatprasmes, kā arī uzzinātu par dažādām tehnoloģiju aktualitātēm.

Mācību kurss sastāv no 6 nodarbībām, kuru ietvaros interesenti apgūs datorprasmes, kas ļaus pārliecinātāk darboties ar datoru. Mācību kurss ir piemērots iedzīvotājiem ar nelielām priekšzināšanām datorlietošanā - jāprot izmantot datorpele vai skārienpaliktnis, atvērt nepieciešamo lietotni (piemēram, interneta pārlūkprogrammu Chrome vai Mozilla).

Nodarbības notiks 12., 14., 19., 21., 26. un 28. februārī, no plkst. 11:00 līdz  plkst. 13:00. Dalības maksa 3.00 EUR par nodarbību vai 18.00 EUR par kursu.

Pieteikties kursam iespējams līdz 11. februārim šeit: www.ej.uz/datorpamati-vdc, zvanot pa tālruni 63607607 vai ierodoties Ventspils Digitālajā centrā klātienē, Akmeņu ielā 3.

Nodarbību apraksts:

  • 1.nodarbība. Pamatdarbības darbā ar datoru, galvenie termini, drošība darbā ar datoru, datora galvenie iestatījumi, Wi-Fi, rakstīšana (garumzīmes, mīkstinājuma zīmes).
  • 2.nodarbība. E-pasta izmantošana, ja nepieciešama e-pasta izveide, e-pasta iestatījumi, filtru veidošana, vēstuļu sūtīšana, atbildēšana, pārsūtīšana, pielikumu (rēķinu) izdruka, surogātpasts.
  • 3.nodarbība. Internets ikdienai, sociālie tīkli, e-pakalpojumi (elektrum.lv, e-csdd.lv, klientiem.udeka.lv utt.), youtube.com, interneta tulkotāji, informācijas meklēšana.
  • 4.nodarbība. Viedtālruņa un planšetdatoru izmantošana 1. daļa, aplikāciju instalēšana, populārākās aplikācijas, WhatsApp, Waze, Facebook, u.c.
  • 5.nodarbība. Viedtālruņa un planšetdatoru izmantošana 2. daļa, bilžu pārnešana no mobila telefona uz datoru. Zibatmiņas izmantošana.
  • 6.nodarbība. Pamatprasmes darbā ar MS Office Word, piemēram, iesniegumu rakstīšana.