Ar svinīgu pasākumu uzsākta jaunā Zinātnes un inovāciju centra būvniecība | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Ar svinīgu pasākumu uzsākta jaunā Zinātnes un inovāciju centra būvniecība

Piektdien, 11. oktobrī, Ventspils koncertzālē “Latvija” norisinājās svinīgs Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvdarbu uzsākšanas pasākums, kurā piedalījās visas Zinātnes centra projekta iesaistītās puses, kas turpmāk būs klāt un atbildēs par projekta būvniecības procesu un realizāciju, kā arī nodrošinās centra ikdienas darbu pēc projekta nodošanas ekspluatācijā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savā uzrunā uzsvēra jaunās ēkas nozīmi Ventspils pilsētas attīstībā un novēlēja izveidot pasaules līmeņa zinātnes centru, kurā būtu interesanti gan maziem un lieliem ventspilniekiem, gan Ventspils viesiem. Savukārt Zinātnes un inovāciju centra būvprojekta autors uzsvēra, ka būs milzīgs izaicinājums realizēt šo projektu, jo Ventspils jau ir bagāta ar vairākām veiksmīgām un nopelniem bagātām arhitektūras pērlēm.

Pasākumā laikā koncertzāles “Latvija” un Mūzikas skolas pārstāvji simboliski nodeva būvniecības ķiveres Zinātnes un inovāciju centra projektā iesaistītajām personām.

Viena no projekta iesaistītajām pusēm ir Ventspils Digitālais centrs, kas atbildēs par Zinātnes un inovāciju centra darbību un izglītības saturu – Zinātnes centrā tiks izveidotas interaktīvas un izglītojošas ekspozīcijas, kurām papildus tiks nodrošināta iespēja apgūt izglītības programmas tehnoloģiju un dabas zinību jomā.

Kaut centru plānots atvērt apmeklētājiem pēc diviem gadiem, darbs pie projekta ir sācies jau šobrīd. Līdz Zinātnes un inovāciju centra atklāšanai ir veicams nopietns darbs gan būvniecības jomā, gan satura izveidē. Šim mērķim ir izveidotas četras darba grupas – projekta uzraudzības, celtniecības, satura izveides un administratīvajos jautājumos.