Digitālā centra pārstāvji piedalās Ziemeļvalstu zinātnes centru asociācijas konferencē | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālā centra pārstāvji piedalās Ziemeļvalstu zinātnes centru asociācijas konferencē

No 22. – 24. oktobrim Ventspils Digitālā centra pārstāvji piedalās Ziemeļvalstu zinātnes centru asociācijas (NSCF) ikgadējā konferencē, kas šogad norisinās Bergenā, Norvēģijā, zinātnes centrā “VilVite.” Šī konference pulcē ap 200 zinātnes centru pārstāvjus, kā arī zinātnes un tehnoloģiju popularizēšanā iesaistītos profesionāļus.

Ventspils Digitālais centrs būs atbildīgs par topošā Zinātnes un inovāciju centra darbību un izglītības saturu, tāpēc šogad šī konference ir īpaši aktuāla, jo ir ļoti svarīgi iepazīties ar citu zinātnes centru pieredzi pakalpojumu veidošanā un nodrošināšanā dažādām mērķa grupām, eksponātu, darbnīcu un zinātnes šovu izveidē, mārketinga un apmeklētāju pieredzes novērtēšanas jautājumos.

Konferencē tika runāts par zinātnes centru darbības nodrošināšanu un par izaicinājumiem, kas saistās ar jaunāko tehnoloģiju integrēšanu eksponātos, kā arī par labajām praksēm jauniešu ieinteresēšanā un apmeklētāju pieredzes optimizēšanā. Konferences ietvaros norisinājās diskusijas par to, kā nodrošnāt zinātnes centru nepārtrauktu darbību neatkarīgi no sezonas un par to kā izmērīt un analizēt apmeklētāju pieredzi, pārvēršot to par praktiski noderīgu informāciju.

Konferencē īpaša uzmanība tika pievērsta tam, kā skaidrot zinātni skolēniem un jauniešiem, lai viņi neuztvertu to kā nesasniedzamu un sarežģītu, bet saskatītu, ka zinātne ir saistīta ar katra cilvēka ikdienu, un tā ir nozare, kurā darboties un realizēt sevi profesionāli. Vairākkārt tika uzsvērts, ka zinātne ir jāskaidro vienkārši, jāsadarbojas ar skolām, kas būs arī topošā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra uzdevums.