Digitālais centrs piedalās Tehniskās jaunrades dienā Alūksnē | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Digitālais centrs piedalās Tehniskās jaunrades dienā Alūksnē

Piektdien, 25. janvārī, Ventspils Digitālā centra speciālisti devās uz Alūksni, lai vadītu radošās tehnoloģiju darbnīcas E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolēniem Tehniskās jaunrades dienas ietvaros.

Digitālā centra darbnīcās piedalījās gan Alūksnes, gan tuvējo novadu skolēni - kopskaitā 120 audzēkņi. Darbnīcas uz Alūksni vadīt devušies Ventspils Digitālā centra tehnoloģiju pulciņu pedagogi - Ģ. E. Stepiņš, M. Jaunzeme,  I. Blaudums un I. Grinfogele. Pedagogi bija sagatavojuši daudzpusīgas nodarbības un bērniem bija iespēja piedalīties digitālā foto un video, 3D datorgrafikas, Minecraft, Scratch un LittleBits programmēšanas, digitālās mākslas, kā arī digitālās mājturības darbnīcās. Ceļu uz Alūksni mēroja arī daudzveidīgs robotu klāsts - Dash & Dot, Lego EV3,  Edison, Lego WeDo, sniedzot bērniem iespēju piedalīties arī Robotikas darbnīcās. Digitālā centra speciālisti uz Alūksni veda arī specializētas iekārtas, lai sniegtu bērniem iespēju pašiem izgatavot apdrukas.

Katrs radošās darbnīcas dalībnieks saņēma krūzīti, kas apdrukāta ar tekstu “Digitāli apmācīts” un sveicienu no Ventspils – informatīvu bukletu par pilsētu.

Skolēni no Alūksnes katru gadu aktīvi piedalās konkursa “Ventspils IT izaicinājums” finālā, pārbaudot savas tehnoloģiju zināšanas Ventspilī.