Kampaņā “Dienas bez rindām” ventspilniekus aicina izmantot e-pakalpojumus | Ventspils Digitālais Centrs

Jaunumi

Kampaņā “Dienas bez rindām” ventspilniekus aicina izmantot e-pakalpojumus

No 30. septembra līdz 4. oktobrim visā Latvijā notiks kampaņa „Dienas bez rindām”. Akcija notiek jau sesto reizi un šogad tajā piedalās vairāk nekā 340 valsts un pašvaldību iestādes un to filiāles visā Latvijā. Akcijas dalībnieki konsultēs iedzīvotājus un uzņēmējus par e-pakalpojumu lietošanu.

Praktiska palīdzība un iedrošinājums ir efektīvākais veids ieradumu maiņai un e-pakalpojumu apguvei. Lai veicinātu iedzīvotāju informētību un pēc iespējas lielāku ventspilnieku iesaisti elektronisko pakalpojumu izmantošanā, arī Ventspils pašvaldība ir iesaistījusies kampaņas norisē.

Kampaņas laikā Ventspils pilsētas domes Vispārējā nodaļa, Finanšu nodaļa, Dzimtsarakstu nodaļa, Dzīvokļu nodaļa un Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa, Ventspils bibliotēka un tās filiāles, kā arī Ventspils Izglītības pārvalde informēs klientus par savā kompetences jomā pieejamajiem e-pakalpojumiem un iespējām pakalpojumus saņemt attālināti.

Tāpat ikviens iedzīvotājs ir aicināts vērsties Ventspils Digitālajā centrā un saņemt bezmaksas konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu, piemēram, dzīvesvietas deklarēšanu, algas elektroniskās nodokļu grāmatiņas izmantošanu un citiem jautājumiem.

Pērn nedēļas laikā tika sniegts vairāk nekā 7000 konsultācijas par e-pakalpojumu izmantošanu. Kā liecina iepriekšējā gada akcijas dalībnieku aptauja, 91% klientu pēc konsultācijas saņemšanas veidojusies lielāka izpratne par e-pakalpojumu izmantošanas ieguvumiem.